Ugrás a tartalomra

Szőrén-szálán eltűnt egy betonhíd Romániában

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 25. szombat 08:22
Volt, nincs.

Egy éjszaka alatt elloptak egy ideiglenes betonhidat a romániai Suceava megyei Luncușoara település határában, írja a NewsBucovina, amit aztán a Transtelex is szemlézett.

Az ideiglenes híd 2,5 méter hosszúságú, vastag betoncsövekből állt, amelyeket két sorban helyeztek egymásra, egyenként 6-6 darabot. Az építményt földdel és kaviccsal borították, hogy könnyebben közlekedhessenek rajta az autók. Az ideiglenes szerkezetet az Autotehnorom rakta össze arra az időre, amíg elkészül az EU-s finanszírozásból épülő közúti (DJ208A) híd – vagyis addig közlekedtek rajta, amíg a másik épült.

A cég képviselőjének elmondása szerint a csöveket olyan kotrógéppel lopták el, amelynek az oldalán az Autotehnorom felirat szerepelt, hogy ne keltsenek nagy feltűnést. A cég képviselője szerint egy olyan jármű lehetett, amit a munkák idejére béreltek, és rajta maradt a felirat.

Nappal a földet hordták el, majd éjszaka jöttek és elvitték a csöveket is – nyilatkozta az építtető képviselője, aki szerint a műveletet a szomszédok még le is filmezték. Ők értesítették a céget. A vállalat az ügyben büntetőfeljelentést tett.

A csöveket egyébként egy közeli lakos udvarán már megtalálták, de a ház tulajdonosa épp nem volt otthon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!