Ugrás a tartalomra

Táncoló fotók egy átgondolt művésztől – megnyílt a Horizont táncfesztivál

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 25. csütörtök 12:51
Éder Vera kiállításával nyílt meg a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a Miskolci Nemzeti Színházban szerdán. A tárlatot Szőcs Artur ajánlotta, aki a kiállító művészről elmondta, átgondoltan csinálja a szakmáját, nemcsak sodródik az árral.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Egy kiállításon az a legfontosabb, hogy az ember ihletet kapjon belőle – tartja Szőcs Artur, a Miskolci Nemzeti Színház színész-rendezője. – Én, amikor beléptem ebbe a terembe, eszembe jutott, hogy szívesen megrendezném a West Side Storyt vagy a Vérnászt. Nekem megmozdulnak ezek a képek, elindul a fantáziám – mondta Szőcs Artur.

Éder Verának, mint mondta, komoly kötődése van a színházhoz és az Avashoz is. A képek ugyanis ott készültek. – Miskolcon nőttem fel, s habár már Budapesten élek, régóta szerettem volna kivinni a táncosokkal készült munkáimat a műteremből. Úgy álmodtam meg, hogy az Avasra. A két nap alatt fotózott műveken a Szentivánéji álom koreográfiájának alapjait láthatja a közönség – mondta a fotóművész.

A kiállításmegnyitó egyben a harmadik alkalommal megrendezett Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál megnyitója is volt. Ebből az alkalomból Kozma Attila, a Miskolci Balett vezetője mondott rövid beszédet. – Fontos feladata egy városnak, hogy különböző stílusú és műfajú fesztiválokat rendezzen. Remélem, a tavalyi évekhez hasonlóan idén is sokan fogják látogatni az előadásokat. Mi a kortársból táplálkozunk, ez a fesztivál pedig táptalaj nekünk – összegzett Kozma Attila.

A kiméra gyöngyei című darabból képgaléria! Fotó: Mocsári László

Az április 24-27. között zajló találkozóra a Miskolci Balett neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg idén is, akiknek színvonalas produkciói a kortárstánc legújabb trendjeit, különleges irányait képviselik, így az érdeklődők egy sűrített képet kaphatnak a kortárstánc mai világáról.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!