Ugrás a tartalomra

Taroltak a tokaji aszúk a Winelovers Wine Awards-on

mti.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 16. szombat 16:43
Tokaji és villányi borok bizonyultak a legjobbnak a 2. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Közép-Európa és Magyarország legjobb borait három napon át tartó vakkóstolón választotta ki csaknem 70 borszakértő, köztük a világ legelismertebb szaktekintélyei, master of wine-ok, egy master sommelier, sommelier bajnokok és neves borkereskedők. A július 7-9-én megtartott borversenyre 14 országból érkeztek borok, a 65 borszakértőből és borászból álló zsűri pedig 19 országot képviselt. .

Az eredmények alapján 839 tétel közül 3 tokaji aszút és egy villányi vörösbort választottak a legjobbnak. A négy Grand Gold díjas tétel közül a legmagasabb pontszámot, 96/100 pontot a Pajzos 6 Puttonyos 2017-es Legend Aszúja és a Trifecta Szent Tamás 2017-es aszúja érte el. A szervezők ezen kívül több kategóriában is győztest hirdettek, így például a legjobb kékfrankosért járó díjat a Benedek Pince, a legjobb cabernet francért járó díjat a Villa Gyetvei Birtok vihette haza. A legjobb syrah készítője és a legtöbb aranyérmet elnyerő borászat a villányi Jammertal Borbirtok lett, amely így a Winery of The Year címet is megszerezte.

Horvátországból nevezett a legjobb olaszrizling/grasevina készítője, a szlavóniai Enosophia; a legmagasabb pontszámot elért pinot gris-t az ukrajnai Bolgrad Pincészet készítette, a legjobb sauvignon blanc pedig Romániából érkezett, a bánáti Cramele Recasnak köszönhetően. A régió legjobb pezsgőjének a somlói Kreinbacher Birtok 2018-as Prestige Brut Magnum tétele bizonyult.

Az eredmények teljes listája ITT található.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!