Ugrás a tartalomra

Társadalmi arcképcsarnok az ezredfordulóból

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 22. péntek 18:37
Igazi múltidézés az a fényképkiállítás, ami „Földi emberek” címmel nyílt a Miskolci Nemzeti Színházban. „Esztári” Szécsi Zoltán nemzetfényképész húsz év munkáiból válogatta össze tárlatát.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Híres egykori színészek, művészek, de valamikor élt egyszerű miskolci emberek portréi is láthatók a kiállításon. Meghatározó, színes karakterek, akiket a rohanó modern világ dacára sem felejtett el az utókor.

„Esztári” Szécsi Zoltán nemzetfényképész azt mondta, Miskolcon mindenki ismerte Jacksont. - Látom mindenki lelkét, mikor sétálok az utcán. Így fotóztam meg például azokat is, akik mindig kéregettek.

Szécsi Zoltán nem a XXI. század fotótechnikájával készítette képeit. Gondolkodásához hűen a régit választotta a fényképek elkészítésekor.

Bán András műkritikus szerint Szécsi Zoltán a lehető legnehezebb utat választotta technikailag is. - Egy digitális korban analóg módon készít képeket és analóg módon gondolkodik, tehát a képekhez hozzátartoznak történetek, az arcokhoz sorsok és nem adja alább, minthogy ezek a sorsok tényleg ott legyenek a képeken.

A kiállítás 2020. január 31-ig látogatható a Miskolci Nemzeti Színházban, a Nagyszínház előadásai alatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!