Ugrás a tartalomra

Termésbáb kiállítás nyílt a Fazekas általános iskolában

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. október 10. kedd 16:58
Kiállítás nyílt a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola második osztályos tanulóinak őszi termésekből készített alkotásaiból az iskola aulájában.
Kézdi Ákos képgalériája

A kiállítás csaknem 200 darab olyan, egymástól teljesen különböző munkából áll, amelyeket a tanulók otthon készítettek el ki-ki egyedül, vagy a családjával együtt, bevonva akár még a nagyszülőket is a közös programba. Nincsenek díjak és helyezések, a lényeg az, hogy a gyerekek kiélhessék a kreativitásukat és együtt alkosson a család. Az egyetlen kikötés az őszhöz kapcsolódó alapanyag felhasználása volt. A feltételek nélküli elkészítés lehetősége szabad teret nyitott a legkülönfélébb kreatív ötletek megvalósításához.


A családok dísznek és játéknak is használható remekműveket készítettek dióból, makkból, tobozból, gesztenyéből, kukoricacsutkából, tökből, faágakból, falevelekből, magvakból és farönkökből. Kapusztik Gergő mókusodút készített a szüleivel. „Először apával kimentünk terméseket gyűjteni, utána hazamentünk és megnéztük, hogy otthon mi található. Ráakadtunk egy régi koszorúra, amit körberagasztottunk termésekkel” – mesélte.

Gecse Gréta anyukájával az őszi erdő állatait mutatta be. Ők először otthon gondosan eltervezték, hogy milyen állatok kapjanak helyet az erdőben, majd rajzot készítettek róluk, és csak ezután gyűjtötték be a terméseket, ezt követően pedig jött az alkotás.

„Ebben az a nagyszerű, hogy ezáltal a gyerekek kiélhetik kreativitásukat, és az abban rejlő örömöt, szépséget és jót, miközben megismerik az őszi természetet, és együtt tevékenykedhetnek a családjukkal is – mondta Cseke Gábor az intézmény vezetője.

Mivel a munkák alapanyagainak egy része romlandó, a kiállítást rövid ideig, október 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők, többnyire a szülők és a hozzátartozók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!