Ugrás a tartalomra

A több ezer menekült között az ötszázat is meghaladja a gyerekek száma

mti.hu
Utoljára módosítva
2022. március 05. szombat 09:56
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a társszervek 3203 menekültet fogadtak pénteken a fővárosi pályaudvarokon - közölte a főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.
Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál kialakított segítségponton március 4-én. | Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Azt írták, hogy a menekültek között 517 gyerek volt. A rendőrök segítettek egy család egymástól elszakadt tagjainak is egymásra találni a Nyugati pályaudvaron - írták.

Közölték, a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek.

A fővárosi és vidéki szálláshelyeken 82 ember, köztük 51 gyerek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.

Még hétfő este összesen hatvan ecuadori és kolumbiai menekült érkezett Magyarországra Ukrajnából. A nagykövetség különböző városokban helyezte el őket. Miskolcon jelenleg csaknem húszan vannak, gyerekek, felnőttek és fiatal egyetemisták egyaránt. Őket a Selyemréti Római Katolikus Plébánián helyezték el, ahol szállást és meleg ételt is kaptak.

A háború elől menekülők száma óráról órára nő. Az eddigi adatok szerint már több mint 140 ezren érkeztek Magyarországra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!