Ugrás a tartalomra

Több mint félévszázad - ünnepel a Fazekas iskola  

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 09:25
Fennállásának ötvenötödik évfordulóját ünnepli a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Ebből az alkalomból tartottak gálaműsort hétfőn a Művészetek Házában, ahol a táncos növendékek év végi vizsgája volt.

Az iskolában harmincharmadik éve működik táncművészeti képzés, moderntánc és néptánc tanszakon. Emellett választani lehet hangszeres oktatást, drámát és festészetet is az iskola délutáni foglalkozásaiból. Számos zenész került ki a Fazekasból és foglal helyet ma is miskolci vagy más városok szimfonikus zenekaraiban. Számos énekes és táncos hódította már meg a világot jelentő deszkákat az itteni tanároknak és képzésnek is köszönhetően. 

Kiss János alpolgármester ünnepi beszédében kiemelte, a Fazekas Iskola kivívta magának azt az elismerést és rangot a miskolci oktatási intézmények és művészeti képzést nyújtó iskolák között, amelyre építve biztosan tudunk a jövőbe tekinteni. Amelyre alapozhatjuk Miskolc jövőjét.

Juhász Ákos képgalériája

- A modern világ új kihívásokat és magyarázatokat is teremt. A Világgazdasági Fórum a közelmúltban tett közzé egy tanulmányt, ami azt kutatta, hogy a közeljövőben – 2030-ban – a fiataljainknak milyen képességekkel kell rendelkezniük ahhoz, hogy egyáltalán létezni tudjanak majd, azon túl pedig örömmel és rugalmasan mozogjanak a saját világukban. A tanulmány szerint a 10 legfontosabb „túlélési” képesség között a 3. helyen áll a kreativitás. Hiszen a kreativitást kívánó munka lesz az, amely nem helyettesíthető robotokkal vagy automatizált rendszerekkel. Michelangelo óta tudjuk, hogy a művészet és a kreativitás kéz a kézben járnak, a kultúra, a művészetek és a kreativitás szervesen összekapcsolódnak. Nyilvánvaló tehát, hogy a kreativitás fejlesztésében a modern pedagógiai és pszichológiai kutatások szerint is elengedhetetlen a művészeti nevelés. Legyen az zeneművészet, táncművészet, színjátszás és dráma, vagy festészet. Az a művészeti nevelés, amelyet évtizedek óta kínál a Fazekas iskola – hangsúlyozta Kiss János.

 - Miskolc jövőjét nézve minden olyan nagytiszteletű hagyomány építőkőnek számít, amely abban segít a fiataljainknak, hogy megőrizzék és fejlesszék önmagukat – tette hozzá az alpolgármester. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!