Ugrás a tartalomra

A TOP8-ba vágyik a Miskolci Egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 16. kedd 15:03
A Debrecen és Miskolc közös rendezésében megvalósuló Európai Egyetemi Játékok (EUG) július 18-án kezdődő férfi kosárlabda tornáján a Miskolci Egyetem csapatáért is szurkolhatunk. A gárda elsődleges célja, hogy bejusson a legjobb nyolc közé. 

– A bajnokság az előző évekhez képest korábban véget ért, így egy hosszabb pihenőjük volt a fiúknak, egyéni edzésekkel, melyek levezénylésében Szollár Gergő kollégám működött közre – fogalmazott Béres Dávid, a Miskolci Egyetem férfi kosárlabda csapatának edzője. 

–  Azt is meg kell említenem, hogy Gerőcs Bálint és Ragályi Levente a 3x3-as válogatottal edzett és versenyzett. A kollektív csapatedzést július 8-án kezdtük el. A csapat magját a már a MEFOB sorozaton is bizonyított játékosok alkotják, kiegészítve a felnőtt csapat két rutinos játékosával, Lippai Szabolccsal és Kozák Mártonnal. Célunk a hazai rendezésű EUG-én, hogy a hazai közönség előtt bejussunk a top8-ba, ami nem lesz könnyű, hiszen nagyon jó csapatok érkeztek hozzánk Miskolcra. Az ellenfeleinket még nem ismerjük, hiszen a sorsolást július 17-én, szerdán tartják meg. Ami viszont biztos, hogy napról napra kemény mérkőzések várnak ránk, de a fiúk nagyon elszántak, a szakvezetés és az edzői stáb is bizakodással tekint a sorozatra.

A Miskolci Egyetem Kozák Bertalan, Gadus Fábián, Kozák Márton, Nyíri Bence, Sándor Bence, Molnár Bence, Lippai Szabolcs, Tóth Bence, Orliczki Mátyás, Szőke Gábor, Gerőcs Bálint, Ragályi Levente összeállítású csapata - Béres Dávid és Váczi Péter edzők irányításával - július 18-án, csütörtökön, 17:45 órától játssza első csoportmérkőzését a népkerti Generali Arénában. A folytatás ugyanott lesz, július 19-én, pénteken és július 20-án, szombaton, egyaránt 17:45 órától.

– A legutóbbi EUG-n, lengyelországi Lodz-ban - első magyar csapatként - sikerült a legjobb nyolcba bejutnunk, aminek természetesen nagyon – nagyon örültünk – hangsúlyozta Lippai Szabolcs. 

–  Itthon, hazai közönség előtt szeretnénk legalább ezt a pozíciót megismételni. Nagyon örülnénk, ha minél többen kilátogatnának szurkolni nekünk a Generali Arénába, hiszen csak így sikerülhet a jó szereplés. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!