Ugrás a tartalomra

Tovább bővül a kórházi ellátások köre megyénkben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 12. péntek 17:10
Friss információk a betegfelvételről, az előjegyzésekről.
szent ferenc kórház
A Szent Ferenc Tagkórházban a fekvőbeteg ágyak feltöltése már befejeződött. (Fotó: Mocsári László)

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház közleményt adott ki az intézményben folyamatosan bevezetett változásokról:
A mezőkövesdi járóbeteg rendelések változatlan formában üzemelnek, a fekvőbeteg ágyak feltöltése a belső beutalási rend alapján folyamatos.
A Szikszói Tagkórházban a fekvőbeteg ágyak csaknem 50 százaléka került eddig feltöltésre, a betegeket folyamatosan vesszük fel. A járóbeteg rendelések óraszámát június 15-e hétfőtől bővítjük.
A Szent Ferenc Tagkórházban a járóbeteg rendelések rendje a következő naptári héten változatlan. A fekvőbeteg ágyak feltöltése befejeződött, a fekvő kapacitások maximális terheltség mellett működnek.
A Szentpéteri kapui telephelyen a jelen naptári héten elindultak az előjegyzett műtétek az Általános Sebészeten, a Traumatológián, az Urológián és a Szemészeten, valamint a Mellkassebészeten.
Június 15-től kezdődően megkezdi az előjegyzési rendszer feltöltését, illetve az előjegyzett műtétek elvégzését a Gyermeksebészet, az Érsebészet, az Idegsebészet, valamint a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyak Sebészeti Osztály.
A további szakmákban: így az ortopédián, a szülészet-nőgyógyászatnak a területén, illetve az egynapos sebészeti műtéteknek a bővülő palettájáról a jövő hét folyamán fogunk tájékoztatást adni, hogy ezek pontosan mikor és milyen keretek között indulnak majd.
A járóbeteg rendelések működési óraszámát az elmúlt hetek tapasztalatai alapján, folyamatosan korrigáljuk; az aktuális információkat, a korábban kiadott eljárásrendnek megfelelően, hétfőn frissítjük.
A Csabai kapui telephely fekvőbeteg ellátó egységei egyelőre változatlanul járványügyi célra kijelölt szervezeti egységként működnek.
A Rendelőintézetben a rendelések tovább bővülnek, az erre vonatkozó információkat szintén a korábban ismertetett eljárásrendnek megfelelően frissítjük.
A járványügyi kockázatcsökkentő intézkedések (beléptetés, kézfertőtlenítés, maszk viselése, telefonos konzultáció, előjegyzési rendszer a járóbeteg ellátásban stb.) változatlanul érvényben vannak. Ezek betartásában továbbra is kérjük együttműködésüket a betegbiztonság és a dolgozói biztonság érdekében - zárul a kórház közleménye.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!