Ugrás a tartalomra

Tüntetést tart az ellenzék  kedden a Nemzetközi Beruházási Banknál

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 28. hétfő 11:37
Az orosz többségi tulajdonú Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) 2019-ben tette át a székhelyét Moszkvából Budapestre.


Tüntetést szerveznek a budapesti Nemzetközi Beruházási Bankhoz az ellenzéki pártok. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy kedden 18 órakor tüntetést tartanak a Lánchíd budai hídfőjénél, az „orosz kémbanknál”. A tüntetésen Márki-Zay Péter is felszólal majd.

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) 2019-ben, amerikai tiltakozás ellenére tette át a székhelyét Moszkvából Budapestre. A Telex az NBB_vel kapcsolatban megemlíti:, a bankban Oroszországnak van a legnagyobb részesedése, Magyarország pedig a második legnagyobb tulajdonos. A bank budapesti székházát tavaly áprilisban Varga Mihály pénzügyminiszter adta át, augusztusban pedig Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Szijjártó Péterrel tekintette meg az épületet.

Fotó: hvg.hu

Az ellenzéki pártok az orosz agresszió miatt azonnali szankciókat követelt a magyar kormánytól, ezek között szerepelt az NBB kiutasítása is. Mivel az NBB az ENSZ-nél van bejegyezve, rá nem vonatkoznak a háború miatt bevezetett nyugati szankciók. A volt KGST-országok közül már Csehország és Románia is kilépett az NBB-ből. A bankról ebben a cikkben írtunk bővebben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!