Ugrás a tartalomra

Új árak és új bérletkonstrukciók jönnek a miskolci fürdőkben

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 29. szerda 19:18
Az áremelésre azért van szükség, mert az üzemeltetés költségei drasztikusan megemelkedtek. Nem csak a Miskolci Fürdők döntött így, emelnek az ország többi fürdőjében is.

Hasonlóan az ország többi fürdőjéhez – átlagosan 15 százalékkal emelkednek július elsejétől a belépők és bérletek árai a az Ellipsum Élmény és Strandfürdőben, a Miskolci Barlangfürdőben és a Selyemréti Strandfürdőben - írja szerdai közleményében a Miskolci Fürdők Kft.

A cég irománya felidézi, a koronavírus miatt a Magyar Kormány az önkormányzati cégeknek, köztük a Miskolci Fürdők Kft-nek is másfél évig megtiltotta, hogy árakat emeljenek. A rendelet május végi feloldását követően lehet korrigálni az árakat a miskolci fürdőkben is.

- Az elmúlt időszakban szinte minden sokkal többe kerül az üzemeltetést illetően: két-háromszorosára drágult az energia, megugrottak a bérköltségek is az idei, közel 20 százalékos minimálbér-, garantál bérminimum emelés  hatására, de minden más, a fürdőüzemeltetéshez nélkülözhetetlen anyagok, vegyszerek beszerzése is jóval drágább lett - szögezik le.

Ezért kényszerű emelni az árakat a cég, ugyanakkor bejelentették azt is, hogy a cég mind a három egységében egy új 5 alkalmas vagy 5 fő belépésére feljogosító kedvezményes bérletkonstrukciót is kialakított, melynek bevezetése szintén július 1-től várható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!