Ugrás a tartalomra

Újabb arcát mutatta meg a magyar matrjoska

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 21. szerda 15:27
Oroszok avattak hősi emlékművet az elesett szovjet katonáknak - naná, hogy Magyarországon. Konkrétan Csákberényben. 2023-ban. Vécsei László csákberényi polgármester azt mondta: „A hír igaz, de semmi közünk hozzá.”

A fehérorosz Nexta Twitter-oldalán jelent meg egy fotó, ami szerint Magyarországon hétfőn átadtak egy felújított szovjet hősi emlékművet. 

A HVG megtalálta az orosz TASZSZ hírügynökség beszámolóját arról, hogy Csákberényben tényleg felavattak egy, a II. világháborúban elesett szovjet katonákért emelt emlékművet, és Vécsei László csákberényi polgármester azt mondta: „A hír igaz, de semmi közünk hozzá.”

Azt mondta, az emlékmű helyén a II. világháború után felállítottak már egy szovjet emlékművet, de az romos állapotba került és el is bontották. Viszont az orosz követség katonai emlékművekkel foglalkozó osztálya tavaly – miután Oroszország lerohanta Ukrajnát – mégis bejelentkezett, hogy felújítaná az emlékművet, és a polgármester szerint mindenkitől függetlenül meg is csinálta, és ezt megteheti - számol be az esetről a 444.

címlapkép: Nexta/Twitter

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!