Ugrás a tartalomra

Újabb magyar érem: Major Veronika olimpiai bronzérmes lett sportpisztolyban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 03. szombat 10:48
A pénteki alapverseny megnyerése után a szombati döntőben is jól lőtt a 25 méteres sportpisztoly versenyében Major Veronika, aki végül szétlövéssel jutott be a legjobb három közé és bronzérmes lett. 20 év után van újra magyar érmes sportlövő, Igaly Diána Athénben skeetben lett aranyérmes.
Major Veronika a női sportpisztoly versenyszám eredményhirdetésén a párizsi nyári olimpián Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A légpisztoly után a sportpisztoly alapversenyében is Major Veronika lőtt a legjobban, így második számában is első helyen – ráadásul olimpiai kvalifikációs rekordot beállítva – jutott a döntőbe a keszthelyi sportlövő. Az augusztus 3-i döntőben, sportpisztolyban az erősebb számában mutathatta meg, mit tud az egy hete légpisztolyban megszerzett nyolcadik helye után - írja a telex. 

A kulcs az első harminc, úgynevezett pontlövészet volt, hiszen Major a rapid szakaszban az esetek 99 százalékában kiemelkedően lő, mondta róla még szombaton edzője, Győrik Csaba. Pénteken viszont egyikben sem remegett meg a keze. A vasárnapi döntőbe viszont nem vitték az alaplövészet eredményét, minden nulláról indult. Major az A jelű helyre került. A döntőben már nem két szakaszra bontva lőttek, hanem tízszer ötöt, gyors egymásutánban. 

A dobogósok versenyét Jang 30, a francia Camille Jedrzejewski 29, Major 28 találattal kezdte meg, de Major nem tudott feljönni innen, bronzérmes lett. Az aranyérem sorsáról szétlövés döntött, az utolsó körben ugyanis mindketten négy találatot értek el. A szétlövést Jang kezdte jobban, Jedrzejewski háromból semmivel kezdett, ezzel pedig lényegében el is dőlt az arany sorsa – Jang lett az olimpiai bajnok, Jedrzejewski az ezüstérmes, Major Veronika a bronzérmes.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!