Ugrás a tartalomra

Újabb oltási akció csütörtök délutántól szombatig

minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2021. december 16. csütörtök 11:24
Az oltási akcióhetek sikere és az omikron magyarországi megjelenése miatt újabb oltási akció lesz december 16., csütörtök és december 18., szombat között a kórházi oltópontokon - közölték kedden a koronavirus.gov.hu-n.

Az MTI szemléje szerint a kormányzati oldalon azt írták, ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő, harmadik oltást.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását - tették hozzá.

Előzetes időpontfoglalás nélkül csütörtökön és pénteken 14 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 18 óra között lehet menni az oltópontokra.

Felhívták a figyelmet, hogy az oltási akcióban csak a 12 év felettiek vehetnek részt, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges.

Az oltópontokon továbbra is ötféle vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, Janssen, Sinopharm és AstraZeneca - tették hozzá.

Az oltási munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás és a háziorvosok is oltanak - áll a közleményben.

Megyénkben a következő helyszíneken lesz lehetőség az oltásra:
- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Miskolc
- Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet,Edelény
- Kazincbarcikai Kórház
- Almási Balogh Pál Kórház, Ózd
- Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház
 

(Borítókép: Illusztráció; Oltás Miskolcon december 14-én; Fotó: Vajda János//MTI)

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!