Ugrás a tartalomra

Ukrán sorozatvető-támadás érte Melitopolt

MTI
Utoljára módosítva
2023. április 02. vasárnap 17:28
Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai települést a megszállás előtt az oroszok pusztították, a mostani ukrán támadásban megsérült egy vasúti depó, egy többemeletes lakóház és egy gázvezeték.

Legkevesebb hat ember megsebesült, amikor ukrán sorozatvetők HIMARS- és kazettás robbanótöltettel felszerelt Vilha rakétákat lőttek ki Melitopolra - közölték az orosz ellenőrzés alá került Zaporizzsja megyei város biztonsági szolgálatai.
    
A TASZSZ hírügynökség hivatalos forrásokra hivatkozva azt írta, hogy három rakéta csapódott be. A RIA Novosztyi szerint megsérült egy vasúti depó, egy többemeletes lakóház és egy gázvezeték.
    
Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja vasárnapi Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy a támadásban bevetett hét HIMARS-rakétát Orehiv külvárosából indították. A depót a héten második alkalommal érte tüzérségi csapás.
    
Az orosz ellenőrzés alá került területek több más településéről is jelentettek ukrán tüzérségi támadást a helyi hatóságok. A donyecki régióban lévő Petrovszke településen egy nő belövés következtében megsérült.
    
Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve az ukrán fegyveres erőknek az elmúlt nap során elszenvedett emberveszteségét mintegy négyszáz főben nevezte meg. Mint mondta, közülük mintegy 210 katona és "zsoldos" a Donyeck környékén vívott harcokban esett el.
    
A tábornok a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök és katonai létesítmények között nevezett meg egyebek között három török gyártmányú Kirpi páncélozott személyszállítót egy hadianyag-raktárt, valamint három vezetésipontot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!