Ugrás a tartalomra

Vasárnap esténként térzenél a perecesi bányász zenekar

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 04. vasárnap 20:18
Négy héten át lesznek térzenei koncertek a város különböző pontjain, ahol a nagy multú Perecesi Bányász Koncert Fúvós Zenekar lép fel. Az első most vasárnap este 6 órakor kezdődik a II. János Pál pápa téren.

Gecse Attila, a Perecesi Bányász Koncert Fúvós Zenekar elnöke elmondta, alig várták már, hogy ismét próbálhassanak a pandémia után. – Újraéledtünk és szeretnénk közismert, vidám műsorszámokat, könnyed, nyárhoz illő dallamokat játszani, amik akár énekelhetőek, táncolhatóak, hogy valódi kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást nyújtsunk hallgatóságunknak – mondta.

A száztíz éve működő zenekarnak huszonöt perecesi tagja van, akik között fiatalok és idősek egyaránt fújnak. – Van, aki túllépte már a nyolcvanat is, tehát hatvan éve zenél az együttesben, de persze küldetésünk, hogy fiatalokat is bevonjunk, hiszen fontos a hagyományőrzés és -ápolás – hangsúlyozta az elnök, aki hozzátette, az együttes a Bányász Kulturális Egyesület része.

Térzenei koncertjeiket már ezen a héten vasárnap elkezdik: 


Időpontok:
július 4. 18:00 II. János Pál pápa tér,
július 11. 18:00 Erzsébet tér,
július 18. 18:00 Szinva terasz, 
július 26. 18:00 tapolcai büfésor.

Jubileumi koncertjüket az év második felére tervezik. – Kiírtunk egy pályázatot, amire öt zeneszerző írt művet kifejezetten a zenekarnak. Nagyszabású műsorunkban majd ezeket szeretnénk bemutatni. A próbák már folynak – összegzett Gecse Attila.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!