Ugrás a tartalomra

Véradást szerveznek a diósgyőri szurkolók

Horváth Szabolcs
Utoljára módosítva
2020. április 22. szerda 11:33
Ismét példamutató kezdeményezést indítottak a diósgyőri ultrák.

A Diósgyőri Szurkolók Közössége (DSZK) és a Szervezett Diósgyőri Csoportok az elmúlt hetekben egészen különleges, országos figyelmet kiváltó akciókat indítottak a koronavírus elleni küzdelem kapcsán. Martini Emil vezérszurkoló elmondta, hogy először virtuális meccset hirdettek meg a Ferencváros ellen, amelyre jelképes jegyeket is lehetett váltani. Összesen 5 és félmillió forintot gyűjtöttek így (csak a Fradi drukkerei 1,5 milliós összegben vettek ezen felül belépőket), amellyel egy diagnosztikai berendezés beszerzését segítették a megyei kórház számára, amely 4 millió forintba került. Ezt az akciót látványos görögtüzes élőképpel zárták le az Árpád utcában.

Ezt követően a Semmelweis Tagkórházban kialakított járványkórház dolgozóit segítették. Az esti ügyeletben dolgozók étkeztetéséről gondoskodnak egy hónapon keresztül, egymillió forint értékben. A diósgyőri ultrák legfiatalabb csoportja, a Red Company a GYEK számára gyűjtött játékokat, könyveket, vettek dvd-lejátszót, televíziót, hogy a beteg gyerekeknek könnyebb legyen a gyógyulás folyamata.

A drukkerek azonban nem állnak le, és ezúttal a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével közösen hirdették meg legújabb akciójukat. Meggyőződésük ugyanis, hogy nemcsak a mára, hanem a holnapra is gondolni kell. A kijárási korlátozások esetleges enyhítése után, amikor az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba, ismét megnőhet a közlekedési balesetek száma. Ezért, vagy éppen egyéb betegségek miatt az életmentő műtétek napi száma is valószínűleg megemelkedik majd. Ezekhez pedig vérre lesz szükség. A diósgyőri szervezett szurkolói csoportok és a DSZK az Országos Vérellátó Szolgálattal, illetve a Magyar Vöröskereszttel közösen szurkolói véradást szervezett, amelyet először április 23-án, azaz ezen a héten csütörtökön rendeznek meg a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő terem földszinti várótermében 10-18 óra között. Ezt egy héttel később, április 30-án, csütörtökön megismétlik.

A véradás előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezés és bővebb információ a 06/70-933-8177 vagy a 06/46-320-141 telefonszámon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!