Ugrás a tartalomra

Veres Pál polgármester is megköszönte az elismerésben részesült távhőszolgáltatási dolgozók munkáját

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 27. hétfő 13:11
A szakemberek immár negyvenöt éve tagjai a MIHŐ csapatának.
Fotók: Mocsári László

A távhőszolgáltató már korábban megünnepelte és törzsgárda-elismeréssel jutalmazta a negyvenöt éve náluk dolgozó kollégákat.

Hétfőn délben pedig Veres Pál polgármester hivatalában fogadta őket, hogy megköszönje munkájukat.

Csrefkó Lajos végül nem tudott részt venni az eseményen, de kollégáit: Juhász Ferencet és Pápay Gyulát köszönthette a város első embere. A találkozón Korózs András ügyvezető igazgató is részt vett.

A MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. által kiadott méltatások szerint Juhász Ferenc hőközpont-gépész 45 éve dolgozik a társaságnál, műszaki emberként a megvalósíthatóság, a megoldhatóság problémái foglalkoztatták a kezdetektől. Az Avas területén töltötte pályafutásának döntő részét, végigkísérte a lakótelep felépítését. Keze munkájának is köszönhetően ma az üzemviteli terület korszerű hőellátó berendezésekkel van felszerelve, melyeknek a kezelését, működtetését profi szinten sajátította el. Alapos helyismerete a mai napig nagy segítséget jelentett kollégái számára. Legendásan jó kapcsolatokat ápol a panaszos felhasználókkal. Kollégáival is nagyon jó a kapcsolata, szókimondó, őszinte természete senkit nem sért meg. Bátran képviseli álláspontját, igazának tudatában képes meggyőzni másokat is.

Pápay Gyula távhőellátó-berendezés kezelő a 100-as számú Ipari Szakmunkásképző elvégzése után helyezkedett el a Borsodtávhőnél 1976-ban. Ekkor kezdte meg munkáját a távhőszolgáltatás területén, melyet azóta is nagy szorgalommal végez. 1978-ban a „Fűtőmű Közös Vállalat”-hoz került, melyet a Tatár utcai „Fűtőmű” elődjének tekintünk. Az itt eltöltött 45 év alatt különböző beosztásokban tevékenykedett: elsőként fűtőolaj-szolgáltatási, majd kazán-üzemeltetési feladatokat látott el. 2012-től távhőellátó-berendezés kezelő munkakörben vesz részt a távhőszolgáltatás napi feladataiban. Rendelkezik a kazánok és a hőtermelő berendezések üzemeltetéséhez szükséges alap- és középfokú kazánüzemi végzettséggel. Munkatársaival kiváló kapcsolatot tart fenn, vidám, humoros természetű, kollégáival munkahelyen kívüli rendezvényeken is szívesen vesz részt.

Csrefkó Lajos fenntartási-főgépész gépésztechnikusi alapképzettséggel helyezkedett el 1978-ban a MIHŐ Kft. jogelődjénél. A Miskolci Ingatlankezelő, a Borsodtávhő, valamint a MIHŐ átalakulásai munkakörét érintették, munkaterülete többször megváltozott, közvetlen vezetői cserélődtek, de precíz munkájával feletteseinek elismerését folyamatosan kiérdemelte. Jelenleg villanyszerelőkből, műszerészekből és szivattyú lakatosokból álló karbantartó csoportjával biztosítja a távhőszolgáltatás zavartalan üzemvitelét, a műszaki egységek folyamatos működését. A miskolci távhőszolgáltatás kedvező lakossági megítéléséhez elengedhetetlen a munkája. A nyugodt, kiegyensúlyozott családi háttere, megértő felesége, szorgalmas két felnőtt fia és unokái a napi munkával elért sikereket még értékesebbé teszik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!