Ugrás a tartalomra

Visszalépett Joe Biden az elnökjelöltségtől

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 21. vasárnap 20:23
Az amerikai elnök szerint  az szolgálja leginkább a Demokrata Párt és az Egyesült Államok érdekeit, ha visszalép.

 

 

Az X közösségi portálon jelentette be visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke, és ezzel pontot tett az elnökválasztási kampányt kísérő kálváriájának végére – írja a 24.hu. Pártjának emberei ugyanakkor még nem lélegezhetnek fel, hiszen alig egy hónapjuk maradt arra, hogy a Demokrata Párt augusztus 19-i jelölőgyűléséig megtalálják a legmegfelelőbb személyt, aki megküzdhet Donald Trumppal és a republikánusokkal az elnöki posztért.

Trump és Biden június 28-i tévévitáján a regnáló elnök katasztrofálisan szerepelt, azóta a demokraták köréből is egyre többen követelték a visszalépését. Néhány héttel a vita után egyre több olyan információmorzsa került napvilágra, melyek szerint Biden már nem annyira biztos magában és az indulásában. Pénteken az Axios vezető demokrata forrásokra hivatkozva már arról írt, hogy a párt kongresszusi vezetői és a közeli hozzátartozói felől érkező növekvő nyomás együttesen rá fogja bírni Bident arra, hogy visszalépjen a jelöltségtől.

Biden elmúlt évei sem voltak botránytól mentesek (mint ahogyan egyébként Trump időszaka sem). Biden kellemetlen eseteit a 24.hu részletesen is taglalta.

További hírek

Olvasnivaló