Ugrás a tartalomra

Záró tánc: mostani felállásában utoljára ül össze a közgyűlés 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 08:30
Csütörtökön ülésezik a város döntéshozó testülete, a június 9-i önkormányzati választásokig utolsó alkalommal hívják össze a közgyűlést.

A grémium összesen 18 napirendi pontról tárgyal majd. Ezek között több, Miskolc ingatlanvagyonát érintő kérdésben is döntés születik. Egy Lillafüredi épület árát, amit a Miskolc Holding Zrt. nyílt eljárásban hirdet, érdeklődés hiányában lejjebb vinnék. Két belvárosi lakás összevont eladásáról is döntenek többek között.

A Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság előkészítette a 2023. január 1. – 2023. december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről szóló beszámolóját, ami kitér az év legfontosabb célkitűzéseire, feladataira, a vonulási adatokra, Miskolc tűzvédelmi helyzetére. Ennek elfogadásáról is döntenek.

Egy másik előterjesztés a Miskolci Rendőrkapitányság 2023. január 1. – 2023. december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről szóló beszámoló elfogadására tesz javaslatot.

A közgyűlés elé kerül majd a Miskolci Önkormányzati Rendészet 2023. évi munkájáról készült éves beszámoló is.  Az előterjesztés bemutatja a tavalyi év programjait, munkáját, kitér az intézményvezető személyében történt évközbeni váltásra is, valamint a 2024. évi szakmai tervekre, stratégiákra. A beszámoló elfogadását szintén napirendre tűzték.

A közgyűlés tavaly októberben megválasztotta a Helyi Választási Bizottság 3 tagját és 2 póttagját. A megválasztott póttagok közül dr. Korcsmáros Szilárd időközben írásban lemondott megbízatásáról: csütörtökön az új póttag megválasztására tesznek javaslatot.

A miskolci születésű Jenbach Béla munkásságának méltó elismeréseként az önkormányzat kezdeményezte egy mellszobor elhelyezését a Miskolci Nemzeti Színház melletti Déryné-udvar szoborparkjában. A csárdáskirálynő társszövegírójának szobrának elkészítésére Szanyi Borbála miskolci származású szobrásznőt kérték meg.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!