Ugrás a tartalomra

Zsarolással, presszionálással gyanúsítja a kormányt a Jobbik elnöke

MTI
Utoljára módosítva
2024. március 22. péntek 10:32
Közérdekű bejelentéssel fordul az Integritás Hatósághoz a Jobbik-Konzervatívok elnöke.
Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke Miskolcon tavaly szeptemberben. Fotó: Juhász Ákos

Gyöngyösi Márton kéri, hogy vizsgálják ki: felveti-e bűncselekmény gyanúját a Spar kiskereskedelmi hálózat vezetőjének médiában tett kijelentése, amely szerint a magyar miniszterelnök arra próbálta rávenni: egy rokona kisebbségi tulajdonrészt szerezhessen a vállalkozásban.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta az MTI tudósítása szerint, hogy szerinte felmerül a gyanú, hogy amikor a magyar kormányzat különadót vet ki külföldi érdekeltségekre, akkor ez egy „zsarolás”, presszionálás annak érdekében, hogy ezek a cégek átadják üzleti részesedésüket, és az a magyar miniszterelnök vagy kormánytag valamelyik barátjának, rokonának kezébe kerüljön.

– Éppen ezért születhetett a Spar részéről feljelentés, először az Európai Bizottságnál, utána pedig az Európai Unió költségvetési bizottságánál – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Felvetette: ugyanezen okból szerepelhetett a tavaly nyáron kiadott éves uniós országjelentésben az, hogy Magyarországon módszeresen vegzálja a kormányzat a külföldi befektetőket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!