Ugrás a tartalomra

Beatles vs Rolling Stones a MÜHÁ-ban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 02. kedd 10:47
Liverpool vagy London? Gombafej vagy inkább a suhancok? Ezek 50 éve megválaszolatlan kérdések, melyre a MÜHÁ-ban április 6-án, este hétkor választ kell adni! 

Ki a brit invázió legjobbja? A 60-as években a tömegkultúrába berobbanó két történelmi zenekart, a Beatlest és a Rolling Stonest már a kezdetektől fogva jófiúk-rosszfiúk kategóriába sorolták a zenekedvelők és a rajongók egyaránt. Vajon ez a fajta szereposztás valóban jellemezte a két zenekart? Ezen az estén a BlackBirds és a Stoned zenekarok megidézik majd a legnagyobb slágereket. Itt lesz Dollák-Saly Róbert és Vitáris Iván (Ivan & The Parazol) is. Közreműködnek a Fourtissimo fúvosok, valamint a Milibák Kvartett.

Nem a Beatles találta fel a zeneipart, de mint Beethovennek, a Beatlesnek is olyan lehengerlő hatása volt, ami mindenkit arra kényszerített, hogy teljesen újragondoljon és végérvényesen megváltoztasson mindent, ahogy a dolgok addig működtek.

Inkább meghal, mint hogy még negyvenöt évesen is a Satisfactiont énekelje – jelentette ki az ifjú Mick Jagger, aki mára a világ legrégebben működő zenekarának frontembere. És inkább énekli a Satisfactiont, mint hogy meghaljon. A Rolling Stones tagjai ma már élő legendák mindannyian.

A nemzetközileg is elismert BlackBirds zenekar immár 15. éve népszerűsíti és ápolja a Beatles hagyományokat, a Stoned legénysége mint a Rolling Stones hazai helytartói pedig 2003 óta adják elő a világ legnagyobb R&R bandájának, a Rolling Stonesnak a dalait. Az ország két legismertebb tribute zenekara a budapesti ősbemutatót követően, országos turné keretében lép színpadra Miskolcon, a jubileumi turné első állomásán a Művészetek Házában.

A szombati kétórás nagykoncerten mind a Beatles, mind a Rolling Stones legnagyobb slágerei elhangzanak majd. Mindez korhű kosztümökkel és hangszerekkel, vonós és fúvós szekcióval, akusztikus betétekkel és eredeti filmrészletekkel fűszerezve. Feledhetetlen estének ígérkezik!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!