Ugrás a tartalomra

Borosüveggel ütötte, majd szúrta a mobiltelefonjáért

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 13. kedd 15:42
Elrendelték a férfinak a letartóztatását, aki Miskolc egyik utcáján borosüveggel bántalmazott egy férfit, majd az eszméletlen ember zsebéből kivette a mobiltelefonját.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított augusztus 11-én a hajnali órákban Miskolc egyik utcáján – közös italozást és előzetes szóváltást követően – az általa előző nap megismert sértettet egy borosüveggel többször megütötte. Majd miután az üveg eltört, több alkalommal meg is vágta a férfit, aki eszméletét vesztette. A gyanúsított ezt követően a magatehetetlen ember zsebéből kivette mobiltelefonját - írta portálunknak közleményben Homa-Hajdu Eszter, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője. 

A cselekményt egy járókelő észlelte, aki megakadályozta a férfi további bántalmazását és értesítette a mentőket, valamint a nyomozó hatóságot. A támadónak ugyan sikerült a lopott mobiltelefonnal elhagynia a helyszínt, de rövidesen elfogták - adta hírül a közlemény. 

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.  A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének megállapítására - tájékoztattak. 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei sem. Nem zárható ki továbbá, hogy tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené, meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást, valamint esetében a bűnismétlés veszélye is reális - fejtették ki. 

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés azonban nem végleges - tudatták. 

További hírek

Olvasnivaló