Ugrás a tartalomra

Bulgárföldön és Perecesen tett bejárást a MIÖR új igazgatója

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. június 28. szerda 10:09
A Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) leendő igazgatója a térség önkormányzati képviselőjével vette sorra a városrészekben felmerülő közbiztonsági és közterületi problémákat kedd délután.
Fotók: Mocsári László

Mint beszámoltunk róla: múlt csütörtökön a városi közgyűlés megválasztotta a korábbi MIÖR-igazgató, Vincze Csaba utódját. Bazin Levente pedig még aznap megállapodott Szabó Ferenccel egy bulgárföldi és perecesi személyes bejárásról. Ahogy azt a Velünk a Város frakciójának önkormányzati képviselője stábunknak hangsúlyozta: annak ellenére, hogy idén Perecesen bűncselekmény még nem történt – fontosnak véli, hogy a rendészek jelenlétükkel segítsék a rendőrség munkáját választókörzetében.

Az MSZP-s várospolitikus emlékeztetett: a diósgyőri területeket is bevonva évente tartják meg a Perecesi Közösségi Házban azt a hatósági fórumot, ahol a fentieken túl a katasztrófavédelem és a helyi polgárőrség is szót kap. Felidézte még, hogy a perecesit kétszázezerrel, míg a diósgyőri és a lyukói polgárőrséget ötven-ötvenezer forinttal támogatja éves képviselői alapjából, miként tavaly óta a Miskolci Önkéntes Tűzoltó Egyesületet is ugyanekkora mértékben segíti. Bazin Levente szerint lényeges, hogy a rendészeti szervek ne csupán egymással, de a lakossággal is folyamatos kommunikációban maradjanak.

Szabó Ferenc csaknem huszonhat éves szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkezik a közterület-felügyelői és az önkormányzati rendészeti hivatás terén. Az utóbbi években előbb az ügyleti és térfelügyeleti osztály, majd a járőrszolgálati osztály vezetője volt a MIÖR-nél, így örömmel fogadta a megkeresést Bazin Leventétől.

Céljuk ugyanis – fejtette ki a július elsejével hivatalba lépő új igazgató –, hogy minél szorosabbra fűzzék kapcsolatukat a területileg illetékes képviselőkkel, így azok mielőbb jelezni tudják az újonnan adódó problémákat az önkormányzati rendészek irányába.

A bejáráson a rendészigazgató elmondta: Miskolc valamennyi városrésze speciális jelleggel bír – van, ahol a közterületi magatartás kifogásolható, számos egyéb helyen a lakókörnyezet rendezettsége szolgáltat feladatot kollégáinak, míg másutt a közbiztonság képezi a legnagyobb kihívást számukra. 

További hírek

Olvasnivaló