Ugrás a tartalomra

Elkészült a közösségi gyűlés szakmai jelentése

minap.hu//DemNet
Utoljára módosítva
2021. december 08. szerda 10:48
Milyen tapasztalatai vannak Miskolc első közösségi gyűlésének? Milyen intézkedéseket javasolnak a miskolciak a városvezetésnek a levegőminőség javítása érdekében? - ezekre a kérdésekre és egyebekre is tartogat válaszokat Miskolci első közösségi gyűlésének szakmai összegzése.

Jelen kiadvány, amely ide kattintva érhető el a közösségi gyűlés civil szakmai jelentése. A szervezők és közreműködők által összeállított anyag részletesen bemutatja:

- a Gyűlés koncepcióját és folyamatát,

- az elfogadott javaslatcsomagot és a végső javaslatcsomagig vezető utat, továbbá

- a Gyűlés egyéb eredményeit.

Miskolc vezetése a magyarországi megyei jogú városok döntéshozói közül elsőként vállalkozott arra, hogy a gyakorlatban is kipróbálja a részvételi demokrácia egyik innovatív, de Magyarországon még új eszközét: a közösségi gyűlést.

2021 augusztusában tízezer véletlenszerűen kiválasztott miskolci lakos kapott meghívót a Gyűlésre, melynek témája

Levegőt! - Mi szennyezzük, mi szívjuk. Mit tehetünk közösen, hogy jobb legyen a levegőminőség Miskolcon?

A meghívóra válaszolók közül sorsolták ki a szervezők azt az 50 főt, akik nemre, korcsoportra, Miskolc városrészeire, és iskolai végzettségre reprezentatív módon tükrözték a város 18 év feletti lakosságát. Ők vehettek részt a közösségi gyűlésen, amelyre két hétvégén, szeptember 18-19-én és október 2-3-án került sor. A résztvevők a folyamat végén egy 7 pontból álló ajánláscsomagot fogadtak el.

(Borítókép: Tanácskozók a közösségi gyűlésen; MiNap-archív; Fotó: Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!