Ugrás a tartalomra

Ellenőrizték a Tisza-tó biztonságát

police.hu
Utoljára módosítva
2024. július 01. hétfő 13:16
Érzékenyítettek és összehangolt ellenőrzési akciót hajtottak végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság és társzervei a Tisza-tónál.
Fotók: police.hu

Táborozó gyereksereg vette körül a Tiszabábolnai strandon a bűn- és balesetmegelőzési szakembereket. A rendőrök ugyanis nemcsak az ellenőrzésekre helyezték a hangsúlyt, hanem megelőzésre is - tudatta portálunkkal közleményben Dobi Tamás rendőr őrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

A komplex hatósági ellenőrzés fő célja – a bűn- és balesetmegelőzés mellett – a közlekedésbiztonság javítása, a bűncselekmények megelőzése, valamint a nyaralni, pihenni vágyók biztonságának szavatolása. Az akcióban résztvevő hatóságok szakembereinek egyöntetű véleménye, hogy a teljes biztonsághoz a Tisza-tóhoz érkező vendégek közreműködésére, figyelmére, előrelátására, és a mindenkori szabályok betartására is szükség van - magyarázta a közlemény. 

Bűnmegelőző érzékenyítés gyerekeknek

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (TKKB) ez évi munkaprogramjának megfelelően közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai és társzervei július 26-án. Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal halászati felügyelői, az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, illetve a Bükki Nemzeti Park munkatársai is részt vettek - adták hírül. 

A vármegye rendőrei szárazföldön, és a vízen egyaránt jelen voltak Tiszabábolnán, Tiszavalkon, Négyesen, illetve a gáton is helyt álltak a közlekedés biztonságának megszilárdításáért, az utazó bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának biztosítása és a jogsértések megelőzése érdekében - fejtették ki. 

Az összehangolt ellenőrzés ideje alatt kiemelt figyelmet fordítottak a rendőrök a közúton és a vízen is az ittasan közlekedők kiszűrésére. A cél elsősorban a megelőzés volt, a szándék pedig a szabályok betartatására irányult. S, ahogy a táborozó gyerekek mondták a tiszabábolnai strandon: Vigyázzunk egymásra! A rendőrök mindent megtesznek a bűn- és balesetmentes napokért, hiszen a nyári időszakban további fokozott ellenőrzésekre lehet számítani a Tisza-tó Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei területein - hangsúlyozták. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!