Ugrás a tartalomra

Fekvőbeteg-kapacitásának felét tette szabaddá a megyei központi kórház

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 21. kedd 12:52
Az intézmény hétfői közleményében arra hívja fel a figyelmet: a járvány miatti intézkedések miatt ellátatlanul továbbra sem marad senki, a járóbeteg rendelések felkeresése előtt viszont konzultáljanak háziorvosukkal.

A járványügyi veszélyhelyzet, illetve a tömeges megbetegedésekre történő felkészülésből adódóan a vonatkozó miniszteri rendeletnek megfelelően fekvőbeteg kapacitásának felét tette szabaddá a koronavírus fertőzöttek elláthatóságának érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház - írja hétfői közleményében weboldalán az egészségügyi intézmény.

A tagintézményekkel kapcsolatban több információra is felhívják a figyelmet. Egyik, hogy a Mezőkövesdi Tagkórház - tekintettel arra, hogy kizárólag előjegyzés alapján üzemelve látta el rehabilitációs feladatait - már korábban szüneteltette működését. 

- A Szent Ferenc Tagkórház esetében a tüdőgyógyászati részleg betegei a központi telephely Fül-Orr-Gégészeti Osztályán kerültek elhelyezésre, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály feladatkörét az Angiológia vette át, míg a Reumatológiáról és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályról a betegeket az Ortopédiai fekvőbeteg osztályon helyeztük el - írják.

Végül, a Szikszó Tagkórház Krónikus és Ápolási Osztályairól az ápoltakat a központi telephely (megyei kórház) Ápolási Osztályára szállították, ellátásuk jelenleg itt folytatódik. 

- A fekvőbeteg ellátás átstrukturálása után a megyében megközelítőleg 2700 ágy, kórházunkban megközelítőleg 1600 ágy áll a járványügyi védekezés szolgálatában - Borsod-Abaúj-Zemplén megye mintegy 650 ezer lakosa számára - hangsúlyozza a közlemény. 

Kiemelték, járóbeteg rendeléseik a korábban közzétett rendnek megfelelően változatlanul, valamennyi telephelyen elérhetőek. A kórház ezekkel kapcsolatban azt kéri a lakosságtól, hogy a rendeléseket változatlanul sürgős életveszélyes, vagy maradandó egészségkárosodás veszélyével járó állapotokban vegyék igénybe. "Senki ne induljon el kórházi ellátás céljából a háziorvosával történő előzetes konzultáció nélkül!" - szögezik le.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!