Ugrás a tartalomra

Félelemben tartotta és rendszeresen verte az élettársát

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 09. péntek 08:29
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 25 éves férfival szemben.

A vádirat szerint, a vádlott és sértett nő élettársi kapcsolatban élnek egy borsodi kisvárosban, kapcsolatukból három gyermek is született.

Az élettársak között gyakoriak voltak a veszekedések, melyek a vádlott részéről többször tettlegességig fajultak. A férfi 2020 júniusában közös lakásukban legalább három alkalommal bántalmazta, többször arcon ütötte a sértettet, aki tartva a vádlottól, sérüléseivel nem fordult orvoshoz és a történtekről a rendőrséget sem értesítette.

2020. június 28-án késő este a vádlott és az élettársa egy ballagási ünnepségről érkeztek haza, mikor ismét szóváltás alakult ki közöttük a vádlott féltékenysége miatt. A vádlott szidalmazni kezdte a nőt és számon kérte, mert állítása szerint megcsalta őt. Miután a sértett tagadta, hogy ilyet tett volna, a vádlott az asztalnál ülő nőt háromszor ököllel fejen ütötte, majd mikor felállt combon rúgta.

A sértett tartva attól, hogy élettársa újra bántalmazni fogja, másnap reggel a gyerekekkel együtt távozott a lakásból és átmenetileg az anyósához költözött. A vádlott azonban többször oda is utána ment és agresszív magatartást tanúsított a sértettel, és a saját édesanyjával szemben is. A történtek miatt végül a Kazincbarcikai Járásbíróság a vádlottal szemben 60 napra megelőző távoltartást rendelt el.

A járási ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet alkalmazására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

További hírek

Olvasnivaló