Ugrás a tartalomra

Gyorsabb mobilinternet Miskolcon a Vodafone hálózatfejlesztésének köszönhetően

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 16. péntek 16:04
A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztésének köszönhetően Miskolcon is gyorsabb mobilinternetet élvezhetnek a szolgáltató ügyfelei. (Támogatott tartalom.)
Fotó: Vodafone Magyarország


A Vodafone Magyarország számára stratégiai fontosságú a hálózatának folyamatos fejlesztése és az országos szintű digitalizáció, ezáltal az ügyfelek még magasabb szintű kiszolgálása. A szolgáltató ennek érdekében országos hálózatfejlesztési programja részeként a következő években országszerte kisebb és nagyobb településeken egyaránt kiemelt figyelmet fordít a hálózatának fejlesztésére. A Vodafone Magyarország a fejlesztések folytatásaként 2023 és 2024 decembere között több, mint 1500 telephelyen létesít hálózatbővítést és új bázisállomásokat.

A hálózatfejlesztés országszerte érzékelhető változásokat hozott a szolgáltatások minőségében. A Vodafone Magyarország többek között Miskolcon bővítette a meglévő tornyok kapacitását, így az itt élő vagy ide látogató ügyfelei is élvezhetik az akár 800 Mbit/s maximális elméleti letöltési sebességet*  mobilinternetezés során megfelelő készülék és előfizetői díjcsomag esetén. Ennek köszönhetően az online videózás, a nagy felbontású videóhívások és az online játékok élménye mostantól még zökkenőmentesebb és élvezetesebb, nem beszélve arról, hogy a Vodafone ügyfelei bővített hálózaton keresztül élvezhetik a mobilinternetezést és kapcsolattartást Miskolc kedvelt nyári helyszínein és programjain, valamint az ország első számú nemzetközi filmfesztiválján, a szeptemberben megrendezésre kerülő 20. CineFesten.  

Elkötelezettség a jövő technológiái iránt

A fejlesztések az elkövetkező években sem állnak meg. 2028-ig a Vodafone Magyarország tulajdonosa a 4iG csoport jelentős beruházásokat tervez a hazai optikai és 5G hálózatok területén. Ezek eredményeként 2023. novemberétől 2028. decemberéig a cégcsoport további 1,1 millió háztartásban teszi majd elérhetővé a gigabit képes hálózatot vezetékes vagy nagykapacitású 5G vezeték nélküli technológiák használatával, továbbá közel a teljes lakosság számára elérhetővé válik a szélessávú internet és nagy felbontású televíziós szolgáltatások használata. Budapesten és vonzáskörzetében, a vármegyeszékhelyeken, továbbá a főbb közlekedési útvonalak mentén folytatódik az 5G hálózat kiépítése, amelynek eredményeként legalább 1000 bázisállomáson telepítik az 5G technológiát.

*Az elméleti maximális letöltési sebesség a mobil internetszolgáltatásra vonatkozóan az a legmagasabb le- és feltöltési sebesség, amit a technológia lehetővé tesz a mobil bázisállomás és a mobil készülék között a szolgáltatás igénybevétele során. A garantált le- és feltöltési sebesség a hálózaton belül az a minimum le- és feltöltési sebesség [Mbit/s], amelyet a szolgáltató az előfizetői számára biztosít.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!