Ugrás a tartalomra

Halálos lakástűz Halmajon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 02. szombat 11:43
Szombat hajnalban kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint a tetőszerkezete Halmajon, a Széchenyi úton.

Az encsi hivatásos tűzoltók három oldalról oltották el a lángokat. Az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt egy embert találtak. Az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni. Az épület hátsó részében ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot kivittek. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja - tájoztatta szerkesztőségünket Rinyu Zsuzsanna tűzoltó százados a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

A lakástüzek több mint hatvan százaléka a fűtési időszakban következik be, ilyenkor tehát fokozottabb odafigyelésre van szükség. A főbb kiváltó okok között a fűtési rendszer helytelen használata, az elektromos zárlat és a nyílt láng használata szerepel. Célszerű lakásunkban füstérzékelőt használni és tűzoltókészüléket tartani.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!