Ugrás a tartalomra

Hamis márkajelzéssel ellátott ruhákkal kereskedett

NAV
Utoljára módosítva
2024. június 10. hétfő 09:46
Menekülni próbált a NAV pénzügyőrei elől az a vietnámi nő, akinél több mint hétszáz ruhadarabot foglaltak le.

Közel harmincmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak azok a hamis termékek, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy budapesti piactér pavilonjában találtak. Az eladó megpróbált elszaladni a pénzügyőrök láttán, de nem járt sikerrel - adta hírül portálunknak Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. 

A pénzügyőrök a budapesti Golgota téri piacon ellenőriztek, amikor észrevették, hogy egy asszony az egyenruhásokat megpillantva „felhúzta a nyúlcipőt”. A 37 éves vietnámi nő csak többszöri felszólítás után állt meg - emelték ki. 

A pénzügyőrök átvizsgálták pavilonját, ahol különféle ismert márkajelzésű pulóvereket, ingeket, kabátokat, nadrágokat, sapkákat találtak. A ruhák silány minősége, csomagolása és külső jegyeik arra utaltak, hogy azok mindegyike utánzat. A gyanús portékákat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették, és megállapították, hogy egytől-egyik hamisak, azokat a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. Az asszony szabadkozott, hogy az áru nem az övé, azt állította, hogy a pavilon kulcsát egy ismeretlentől kapta, akinek még az arcára sem emlékszik - részletezték. 

A pénzügyőrök a több mint hétszáz darab hamis árut lefoglalták, iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást - tudtuk meg. 

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amelyek akár az egészségre is ártalmasak lehetnek - írták. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!