Ugrás a tartalomra

Használt ruhák gyűjtésével segítették a Tüskevár Tagiskola alapítványát

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. június 24. hétfő 17:56
Ezerötszáz kilogramm ruhát, kiegészítőt és cipőt gyűjtöttek össze a szülők és a pedagógusok a Miskolci Éltes Mátyás EGYMI Tüskevár Tagiskolájában a Sulizsák Program keretében.
Fotók: Tüskevár Iskola

Az országos kezdeményezésű Sulizsák Program célja, hogy segítsék a gyermekek környezettudatos nevelését. Hogy a jövő generációjának ezek a szokások már természetesek lesznek és beépülnek a hétköznapjaikba. A programban szeretnék megismertetni mindenkivel a textil újrahasznosítás lehetőségeit. A programot üzemeltető cég a közvetítőcsatorna szerepét tölti be a háztartások és a feldolgozók között. 

Ebben az évben a Miskolci Éltes Mátyás EGYMI Tüskevár Tagiskolája is csatlakozott a környezetvédelmi szemléletű kezdeményezéshez. A Károly utcai intézményben mozgásszervi-, hallási-, illetve beszédfogyatékos továbbá enyhe, középsúlyos, és súlyos értelmi fogyatékos vagy halmozottan fogyatékos és autizmus spektrumzavaros, valamint egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő gyermekek gyógypedagógiai nevelése-oktatása zajlik. 

A gyűjtést május végén hirdették meg, két hetük volt rá a szülőknek, hogy az intézménybe megunt, de még használható ruhákat, cipőket, plüssöket és lakástextíliákat vigyenek be – mondta Emődi Beáta, a Tüskevár Iskola tagintézmény-vezetője.

- A cél a környezetvédelmi nevelésen túl a gyermekek támogatása volt. Hiszen a leadott súlynak megfelelő összeget kapta meg az iskola. Hozzátette: így lehetőségük lesz a befolyt összegből a tanulóknak szervezett programok finanszírozására.  

- A gyűjtés két hete alatt ezerötszáz kilogramm ruhát, cipőt és kiegészítőt zsákoltak be a lelkes kollégák – tudatta Emődi Beáta. Az adományokat a szülők, a munkatársak és a Supersum Közhasznú Alapítvány csapata gyűjtötte össze. Az átadáskor a zsákok ellenértéke végül hetvenötezer forint lett. Ez az összeg a Tüskevár Alapítvány számláját gyarapítja – tudtuk meg. 

A tagintézmény-vezető kiemelte, hogy egyébként folyamatos kapcsolatban állnak a Supersum Közhasznú Alapítvánnyal, korábban egy új játszóteret kaptak kültéri játékokkal az iskola udvarára az alapítvány adománygyűjtő munkájának köszönhetően. De a támogatás több formában érkezik hozzájuk: ruhákat, játékokat is kaptak már a szervezettől. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!