Ugrás a tartalomra

Hat kisfilm a biztonságosabb közlekedésért

minap.hu / police.hu
Utoljára módosítva
2019. április 03. szerda 08:53
Mozifilmek előtt mutatják majd be azokat a rendőrségi kisfilmeket, amelyek a közlekedésbiztonság javítását célozták meg. A rendhagyó program részleteiről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője adott részletes tájékoztatást a Művészetek Házában kedden.

Értékelte a rendőrség a 2018-as évet közlekedésbiztonsági szempontból. – Ezután úgy döntöttünk, fel kell ráznunk a lakosságot – mondta Pitkó László rendőr alezredes, osztályvezető a Béke Art-moziban megtartott sajtótájékoztatón, ahol levetítették a hat félperces kisfilmet, amit készítettek. – Tavaly elindult egy technikai fejlesztésünk: hat civil szolgálati gépjárművet állítottunk munkába, fedélzetükön kamerával, mozgássebesség-mérő eszközzel. Januártól pedig gyorsított szabálysértési eljárás alá vonjuk az agresszív vezetőket. Ki kívánjuk venni a forgalomból például a gyorshatókat, a kanyarodási, előzési szabályok be nem tartóit. Ezzel a módszerrel kiválóan kiszűrhetők. Most pedig közkinccsé akarjuk tenni ezt a hat, az életből vett és nem megrendezett filmet, hogy felhívjuk a figyelmet a problémákra – összegezte Pitkó László.

Mint azt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, a kisfilmeket pályaudvarokon, várótermekben vetítik majd le. – Az egésznek a lényege, hogy megelőzés, prevenció legyen, nem pedig a szankció, a büntetés kiszabása, hiszen a közlekedésben résztvevőkért vagyunk, hogy mindenki hazaérjen – hangsúlyozta Pitkó László, aki elmondta, várják még azokat a helyszíneket, ahol közzé lehetne tenni a félperces alkotásokat.

Bíró Tibor, a Cine-mis Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, örömmel tettek eleget a megkeresésnek. – Nekünk fontos a társadalmi szerepvállalás, a közlekedésben pedig fontos a figyelem és a fegyelem. A hat kisfilm a vetítendő filmek előtti reklámblokkban fog menni másfél hónapon keresztül. Így reméljük, sokakhoz eljut majd az üzenet – mondta Bíró Tibor

A sajtótájékoztató után levetítették a hat kisfilmet, amik közül itt nézhető megy egy.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!