Ugrás a tartalomra

Hegedűs Andrea: Miskolc újat akar

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. október 01. péntek 17:37
Saját és pártja előválasztási eredményeit értékelte, de kitért az ellenzéki erőviszonyok helyi és országos átrendeződésére is a második helyen végzett Hegedűs Andrea (DK) péntek délelőtt.

A Demokratikus Koalíció és a Jobbik által a B.-A.-Z. megyei 2-es országgyűlési egyéni választókerületben előválasztási jelöltként indított, 46,11%-ával alul maradt önkormányzati képviselő megköszönte azok munkáját, akik erőt és energiát nem kímélve dolgoztak a lebonyolításban az elmúlt csaknem két hétben.  - Ahogy országosan, úgy Miskolcon is nagyon sokan vettek részt az előválasztáson, ez pedig a demokrácia sikere és ünnepe – emelte ki. 

A Velünk a Város frakcióvezető-helyettese gratulált a megye minden első helyezettjének és körzetbeli ellenzéki vetélytársának, a tegnap este győzelmet arató Varga Lászlónak (MSZP-P), akit arra kért, ne ismételje meg a 2018-as Fidesz elleni vesztes kampányt. 

- A pártok közötti megállapodás szerint minden támogatást meg fogunk adni tavasszal Varga Lászlónak, hogy a választókerület ne legyen elfeledett városrész többé, ugyanis az elmúlt tizenkét év erről szólt – mutatott rá. 

A DK-s politikus köszönetet mondott az őt támogató Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, a Liberálisoknak és a Jobbiknak. Utóbbit külön kiemelte, amennyiben Szilágyi Szabolcs szerinte kimagasló sikert aratott az 1-es körzetben.

Hegedűs Andrea gratulál Szilágyi Szabolcsnak

Hegedűs Andrea végezetül a két választókerületre nézve megállapította, hogy az MSZP-s jelöltekkel (ahogy fogalmazott: régiekkel) szemben ő és Szilágyi (ahogy fogalmazott: újak) - 8228 és 6989 voks arányában - nagyobb támogatást kaptak a helyiektől. - Dobrev Klára szintúgy mindkét miskolci körzetet elvitte Karácsony Gergely elől, mindezek azt mutatják, hogy Miskolc újat akar – összegezte. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!