Ugrás a tartalomra

Hulladék helyett segítség 

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 29. csütörtök 17:58
A csütörtökön kihelyezett gyűjtőedények fő célja, hogy az összegyűlt kupakokkal rászorulókat, alapítványokat segítsenek.
Fotó: Juhász Ákos


Tíz új, szív alakú kupakgyűjtőt helyeznek ki Miskolc önkormányzatának kezdeményezésére szerte a városban. A szerkezeteket csütörtökön délután sajtótájékoztató keretében mutatták be a miskolciaknak. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, melynek egyik fő célja, hogy az összegyűlt kupakokkal rászorulókat, alapítványokat segítsenek.

- Egyre több helyen lehet olvasni arról, hogy ma már a mikroműanyagok szinte mindenhol jelen vannak a környezetben. Az ilyen módon összegyűjtött kupakok viszont egyrészt jó célt szolgálnak, másrészt az újrahasznosításnak köszönhetően nem szennyezik, terhelik a környezetet, nem gyarapítják a mindössze egyszer használt majd eldobott műanyaghulladék komoly ökológiai problémákat okozó tömegét – hangsúlyozta a városvezető. 


A gyűjtőedényekbe Miskolc kilenc közterületén lehet bedobni a feleslegessé vált kupakokat: az Árpád téren, a Stadion úti óvodánál, a Szentgyörgy utcán, a Klapka utcán, a Tapolcai elágazásnál, az Erkel Ferenc utcán, a Szeder úti ABC parkolójánál, az Aradi sétányon az Ellipsum Élményfürdő mellett, a Martinkertvárosban pedig a Kisfaludy utcai élelmiszerüzlet mellett. 

A tizedik kupakgyűjtő szívet a Városháza belső udvarán, az ügyfélszolgálat Városháztér felőli bejáratának szomszédságában van, ezt avatták fel a képviselők és a sajtó jelenlétében. 

A kezdeményezés Miskolc vezetése és a helyi önkormányzati képviselők összefogásával valósult meg.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke