Ugrás a tartalomra

Imádok élni – Ki mit tud szépkorúaknak

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. április 02. kedd 16:46
Kedden tartották meg az Idősek Tanácsa által szervezett Imádok élni című ki mit tud vetélkedő megnyitóját és első elődöntőjét a Miskolci Csodamalom Bábszínházban. Folytatás szerdán, majd gála és döntő májusban.

Arany János: A méh románca című költeményével készült Kovács Mihályné. A Miskolci Indián Nyár Értelmiségi Kör Nyugdíjas Klub tagja érdeklődésünkre elmondta, nagyon aranyos a költemény, egyik személyes kedvence. Egyébként is szívesen olvas verseket, és rendszeresen részt vesz versenyeken, vagy éppen felkéréseknek tesz eleget, és szaval.

– Ezzel is egy kicsit frissítjük a szellemünket, meg aztán itt legalább megméretjük magunkat. Mert hát egy picit izgulós vagyok, de ezen lehet javítani. Mindennek az alapja, hogy otthon sokat gyakoroljunk. Egyébként korábban azt mondtam, hogy többet nem állok színpadra, de végül meggondoltam magam, és amíg tudok, addig verselek – tette hozzá mosolyogva.

Palotást táncolt az Avas Nyugdíjas Egyesület Havasi Gyopár amatőr művészeti csoportja. Szombatiné Borza Éva elárulta, nagyon sokat készültek a ki mit tud-ra, mint fogalmazott, egy ilyen rendezvényhez illik egy ilyen színvonalas tánc.

Végh Csaba képgalériája

– Kilenc éve van meg a tánccsoport, tízen vagyunk. Természetesen nagyon örülünk az ilyen kezdeményezéseknek, mert mi, nyugdíjasok is megmutathatjuk azt, hogy még tudunk valamit! Lelkileg is készülünk persze, hiszen ahogy mások, úgy mi is lámpalázasak vagyunk, de szeretnénk, hogy minél jobban sikerüljön előadni a produkciót – mondta Berta Gizella klubelnök.

A jelentkezők nagy száma miatt kétfordulós megmérettetést hirdették meg ének-zene, tánc és vers-próza kategóriákban. Az előválogatókból kategóriánként akár 3-5 produkció is továbbjuthat – ha a zsűri tagjai, a Miskolci Nemzeti Színház fiatal színművészei (Mészöly Anna, Bodoki Márk és Papp Endre színművész) úgy gondolják.

Kiss János alpolgármester, az Idősek Tanácsának elnöke rámutatott, egy régi miskolci vetélkedő, az Ezüst Fürtök újjáélesztése volt a cél, korszerűbb keretek között. – Hagyomány volt Miskolcon, hogy a tehetséges nyugdíjas csoportok bemutatták saját produkcióikat. Arra gondoltunk, hogy felfrissítjük ezt, és már a címével is szerettünk volna arra utalni, hogy a nyugdíjas korral nem kell elbúcsúzni mindattól, amit korábban szerettünk az életben, amiben tehetségesek voltunk. Az „Imádok élni” cím erre is utal – hangoztatta.

Több mint félszáz egyesület, magánszemély jelentkezett a megmérettetésre. – Hogy emeljük a verseny színvonalát, összefogtunk a Miskolci Nemzeti Színházzal, fiatal tehetségeiket küldték el, hogy segítsenek kiválogatni azokat a produkciókat, amiket majd a gála keretében láthatunk. Arra is kértük őket, hogy mentorálják is egy picit a továbbjutókat – tette hozzá Kiss János.

– Miskolc eddig is erős volt az idősügy terén, maga a Salkaházi program is óriási teljesítmény. Az utóbbi hónapokban aztán az Idősek Tanácsa is igyekezett további lehetőségeket teremteni, gondolok itt az egészséges életmódra, a testmozgásra – húzta alá az alpolgármester.

Az elődöntő kétnapos, a megmérettetés szerda délután szintén a Miskolci Csodamalom Bábszínházban folytatódik. Az Imádok élni ki mit tud vetélkedő gála-döntő műsorát pedig május 2-án rendezik meg a Művészetek Házában, ahol Görög László színművész és további neves művész(ek), valamint Béres Attila színházigazgató zsűrizi majd a produkciókat. A szervezési feladatokat az MKK végzi. A résztvevők emléklapot kapnak az elődöntőkben, a döntőben részt vevők pedig emlékplakettet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!