Ugrás a tartalomra

Ismét csapadékosabbra fordul az idő

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 08. kedd 17:25
A több eső a nyugati országrészben várható, az enyhébb idő pedig napközben keleten, ott akár huszonöt fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. 

Estétől nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet az éjszaka második felében pedig már csapadékra is lehet számítani, igaz inkább csak a nyugati országrészben, ott is csak elszórtan – írja honlapján a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Szerdán keleten is beborul az ég, és ott is elered az eső. Eközben már délelőttől délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, kisüt a nap, viszont gomolyfelhők képződnek, amelyekből hátoldali záporok fordulhatnak elő, kis eséllyel egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. 

A kedden feltámadt éli, délkeleti szél az esti óráktól egyre nagyobb területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon napközben meg is erősödik. Éjjel a szél némileg veszít erejéből, ezt követően szerdán ismét többfelé lesz élénk, helyenként erős a déli, délnyugati szél. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 17 között várható, de a kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon ennél akár több fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 19 és 25 fok között valószínű, keleten a front érkezése előtt állhat be a maximum, de a tartósabban felhős, csapadékos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz.
 

További hírek

Olvasnivaló