Ugrás a tartalomra

Két miskolci vízilabdázó van karanténban

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 15:44
Az eredeti tervek szerint szombaton játszotta volna az új szezon első hazai bajnoki mérkőzését a PANNERGY Miskolci Vízilabda Club. Méghozzá egy izgalmasnak ígérkező találkozóval, az Eger együttese ellen. A koronavírus azonban közbeszólt, és fertőzés gyanúja miatt a házigazda lemondta a mérkőzését.

Már a felkészülési időszakban és a Magyar Kupa találkozókkal kapcsolatosan is beleszólt a korábbi mérkőzésekbe a koronavírus, több összecsapás el is maradt a hazai vízilabdában. Éppen ezért korábban már átestek a vírusteszten a miskolci pólósok, de most újra a tesztelés van napirenden a játék helyett, mert két játékos fertőzésgyanúja miatt a klubvezetés a bajnoki elhalasztását jelentette be szombaton

- Az érintett játékosokat, amint szóltak, házi karanténba helyzetem. A csapattól tehát elkülönítettük őket. Az egyiküknél sajnos az első teszt pozitív lett, a mai nap végzik el a második tesztet - tájékoztatott Bachner András, a PannErgy-MVLC sportigazgatója. 

Bachner András, a PannErgy-MVLC sportigazgatója

A másik karanténba helyezett játékos esetében pedig kedden veszik le a tervek szerint az első tesztet, de a tünetek a klubvezető szerint egyértelműek, ugyanakkor a keret többi tagja egészséges. Mint megtudtuk, a folytatásról a Magyar Vízilabda Szövetség határoz majd, a miskolci klub helyzete azért is nehéz, mert sok fiatallal és a riválisokhoz képest kisebb kerettel rendelkeznek. Ettől függetlenül, a tervek szerint szerdán már a medencében lesz a csapat egészséges része. 

- Szerdán viszont lejátsszuk az elhalasztott Magyar Kupa hetedik-nyolcadik helyéért kiírt mérkőzést Egerben, ahova a döntésem alapján, a junior csapatot küldjük el - tette hozzá Bachner András. A döntés hátterében egyebek mellett az is áll, hogy így lejátszható a kupatalálkozó és meccsterhelést kap a tehetséges junior korosztály is, ugyanis nekik még nem volt ebben a szezonban mérkőzésük.

A Magyar Vízilabda Szövetség azt a döntése alapján a koronavírusos játékosoknak bevonják a játékengedélyét. Az újra egészséges pólósakat egyebek mellett kardiológiai vizsgálatnak vetik alá, és csak egy új sportorvosi engedéllyel térhetnek vissza a játékhoz, ezért a koronavírussal érintett vízilabdázók akár hat-nyolc hétre is kieshetnek a játékból.

További hírek

Olvasnivaló