Ugrás a tartalomra

Kilenc aranyat ért a magyarok ereje a szkander-világbajnokságon

MTI
Utoljára módosítva
2024. augusztus 25. vasárnap 18:19
A magyar szkanderválogatott eddigi legsikeresebb szereplésével, az összes kategóriát beleszámítva 19 érmet, közte kilenc aranyat szerzett a moldovai Chisinauban (Kisinyov) rendezett világbajnokságon.
Botta-Dukát Gábor királykategóriás aranyérmes / Fotó: Magyar Szkander Szövetség

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Botta-Dukát Gábor a felnőttek között a királykategóriában aranyérmes lett, azaz a nehézsúlyúaknál jobb kézzel mindenkit lenyomott. Ezenkívül U23-ban jobbal és ballal is világbajnoki címet szerzett. Kőváriné Ivánfi Brigitta (70 kg) a felnőtt mezőnyben két bronzérmet is begyűjtött, emellett indult a master mezőnyben is, ahol jobbal és ballal is aranyérmet szerzett. Az U18-as korosztályban Donkó Patrik (65 kg) jobbal mindenkit legyőzött, akárcsak Simon Tibor (80 kg) a senior grand mastersben. A serdülőknél Krasnyánszki Nóra (70 kg) duplázott, miután mindkét kézzel világbajnok lett - tette közzé az MTI. 

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke szerint sikeres vb-re számított a szakvezetés: "Tudtuk, hogy vannak kiváló formában lévő versenyzőink, de az, hogy a királykategóriában elhozzuk az aranyat, és a nemzetek közötti versenyben ilyen előkelő helyen végzünk, azt nem gondoltam volna" - mondta az elnök.

A világbajnokságon 61 ország több mint 1200 szkanderosa állt asztalhoz. A 21 fős magyar küldöttség a 9 arannyal, 2 ezüsttel és 8 bronzzal a nemzetek versenyében az ötödik helyen végzett.

További hírek

Olvasnivaló