Ugrás a tartalomra

Koncz Zsófia nyerte az időközi országgyűlési választást

minap.hu/telex.hu
Utoljára módosítva
2020. október 12. hétfő 09:20
Megőrizte a parlamenti kétharmadot a Fidesz–KDNP, jelöltjük, Koncz Zsófia nyerte meg Borsod megye 6-os számú választókerületének időközi országgyűlési választását. 
Forrás: Koncz Zsófia facebook

A telex.hu felidézte, egy ideig az ellenzéki jelölt, Bíró László vezetett, majd 69 százalékos feldolgozottságnál Koncz Zsófia átvette a vezetést, és végül több mint 1700 szavazattal többet kapott. Kemény kampány volt, amiben a krumpli, laptopok, évekkel ezelőtti antiszemita megnyilvánulások is előkerültek, és amiben magas rangú politikusok is bevetették magukat mindkét oldalról. Bár az ellenzék a közös jelölttel történelmet akart írni, a csoda elmaradt.

Koncz Zsófia, a kormánypártok jelöltje nyerte az időközi országgyűlési választást Borsod 6-os számú választókerületében. Szoros küzdelem volt az ellenzék közös jelöltjével, Bíró Lászlóval.

Az eredmények feldolgozottsága 99 százalékon:
- Koncz a szavazatok 50,87 százalékát kapta meg; a közös ellenzéki jelölt ellenfele, Bíró László 45,9 százalékon áll, szavazatszámban több mint 1700 a különbség Koncz javára;
- 770 szavazatot kapott az egyik független jelölt, Tóth Ádám is, aki mögé beállt a Szanyi Tibor-féle ISZOM.
Koncz Zsófia a szavazatok 99 százalékos feldolgozottságánál rövid sajtótájékoztatót tartott Szerencsen, Kósa Lajos országgyűlési képviselővel együtt.
- Összesen 34 627 ember ment el szavazni október 11-én, ami jóval kevesebb, mint két éve. 2018-ban 52 865 ember szavazott.

2018-ban a választókerületben alig egy százalékpontnyi különbség volt a kormánypártok és a nagyobb ellenzéki pártok összesített eredménye között. A fideszes Koncz Ferenc akkor 49,3 százalékot (25 662 szavazatot) szerzett, a külön induló nagyobb ellenzéki pártok – jobbikos túlsúllyal (akkor szintén Bíró László indult, 31 százalékot kapott) – összesen 48,8-at (25 408 szavazat). A többi szavazat mikropártok között oszlott meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!