Ugrás a tartalomra

Küszöbön a lehűlés

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 07. szombat 17:17
A hétvégén még folytatódik a hőség, hétfőn viszont megérkezik a ciklon, ami meghozza az enyhülést.
Fotó: Horváth Csongor

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére. A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint szombaton sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, zápor, zivatar helyenként előfordulhat. Több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban a hőmérséklet általában 14 és 21 fok között alakul, délutánra 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A minimumhőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul, a csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.

Az enyhülés hétfőn hozza meg az a ciklon, amely az Időkép beszámolója szerint az elmúlt napokban Franciaország fölött kapott erőre, és átalakítja Európa időjárását. Hétfőn azután ez a ciklon meglódul kelet felé, nálunk is egyre többfelé jöhet kiadósabb, nagyobb területet érintő csapadék, és a hőmérséklet is több fokkal visszaeshet. Végéhez közeledik tehát a szeptemberi hőség.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!