Ugrás a tartalomra

Több mint egy órára leállt a Meta: kidobta a felhasználókat a Facebook, a Messenger és az Instagram (Frissítve!)

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. március 05. kedd 18:40
A hiba nem az ön készülékében volt, a probléma globálisan jelentkezett. A Meta állítólag dolgozik a helyreállításon, a hiba okát azonban nem közölték.

Magyar idő szerint délután fél öt előtt nem sokkal tömegesen kidobálta a Facebook és a Messenger a felhasználókat és egyelőre nem is engedi vissza. Jelenleg sem a Facebookra, sem a Messengerre nem lehet belépni és sokaknál az Instagram sem működik.

A szerkesztőségben első pillanatra látszott, hogy nem egyéni a probléma, egymás után kiáltottak fel a kollégák, hogy, nálatok is leállt a Facebok? Pár perccel később a műszaki vezetőnk nyugtatott meg mindenkit: „nem nálunk van probléma, Zuckerbergnél lehet reklamálni!”

Legtöbbekkel a kidobás után azt közölte a rendszer mikor vissza akartak lépni, hogy rossz jelszót adtak meg. Ezt követően sokan (jelen sorok írója is) visszaállítási kódot kért, hiába: a kód ugyan megjött, de nem fogadta el a rendszer. Volt, aki a jelszó megváltoztatásáig is eljutott, de azzal se ment sokra, mivel ezt követően ugyanúgy nem tudott belépni. A Messenger egyébként még néhány percig használható volt, az körülbelül fél ötkor állt le, az Instagram pedig sokaknál bejelentkezve maradt ugyan, de nem frissül és az üzenetek sem mennek ki.

A Downdetector szerint globális a hiba, de annak okáról egyelőre nincs hír.

Ahogyan arról annak idején beszámoltunk, a Facebooknak legutóbb 2021-ben volt hasonló méretű leállása, azt több óráig tartott orvosolni. Akkor az volt a probléma, hogy egy konfigurációs hiba miatt a Facebook szerverei nem tudnak kapcsolódni az internethez. 

Frissítünk!

Körülbelül egy órával a leállás kezdete után sok felhasználónál elkezdett működni a Facebook és a Messenger is. Szerkesztőségünkben többeknél ismét elérhető mindkét felület mobilos alkalmazása, asztali gépen viszont még mindig nem tudunk belépni, a régi jelszót nem fogadja el, vagy a rendszer kódot kér, viszont azt nem küldi el SMS-ben.

A Meta annyit közölt oldalán (már miután az elérhető lett), hogy tudnak a Facebook-bejelentkezést érintő problémáról. "Mérnöki csapataink aktívan keresik a probléma mielőbbi megoldását.” - tették hozzá.

(Címlapkép: https://static.vecteezy.com/)

További hírek

Olvasnivaló