Ugrás a tartalomra

A lengyelek országuk negyedik legfontosabb szövetségesének tartják Magyarországot

MTI
Utoljára módosítva
2024. augusztus 07. szerda 14:14
Az Egyesült Államok, Németország és az Egyesült Királyság után a negyedik helyen végzett Magyarország abban a felmérésben, amelyben országuk legfontosabb szövetségeseiről kérték ki a lengyelek véleményét.
Fotó: Bruzák Noémi, MTI

Az SW Research közvélemény-kutató cég által a Rzeczpospolita lengyel napilap számára készített felmérésben azt kérdezték, melyik Lengyelország "legnagyobb szövetségese" - adta hírül közleményében az MTI.

A megkérdezettek döntő többsége, 47,5 százalék az Egyesült Államokat jelölte meg. A második helyen Németország végzett a válaszok 7,8 százalékával. Az Egyesült Királyságot a válaszadók 6,7 százaléka, Magyarországot pedig 4,8 százalék nevezte a fő szövetségesnek. Ukrajnát a megkérdezettek 3,5 százaléka nevezte meg, míg Franciaország csak a válaszok kevesebb mint 1 százalékában szerepelt. A válaszadók csaknem 25 százaléka nem nyilvánított véleményt a feltett kérdésről. A felmérést július 30-án és 31-én internetfelhasználók körében, egy 800 fős mintán végezték kvóta szerinti véletlenszerű módszerrel - sorolták. 

További hírek

Olvasnivaló