Ugrás a tartalomra

Már kijelölték az oltópontokat az egészségügyi dolgozóknak

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. december 18. péntek 15:23
Úgy tűnik, valóban platófázishoz ért a koronavírus-járvány, az adatokban „kiegyensúlyozott helyzet” tapasztalható, de továbbra is óvatosnak kell lenni – mondta a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília úgy fogalmazott: a napi adatok bizonyos mértékig fluktuálnak, hétvégén kevesebben fordulnak orvoshoz, ezért a hét elején csökken az új fertőzöttek száma. Utalt rá, hogy az elmúlt 24 órában 4428 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 295 977-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 187 beteg, köztük egy 19 éves férfi, akit bakteriális, gombás eredetű gyulladásos folyamat miatt kezeltek, fertőzése egy kórházi ellenőrzésen derült ki – fűzte hozzá. Kiemelte: nem csökken jelentősen, 7335 a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, és 564-en szorulnak gépi lélegeztetésre. 

A védőoltással kapcsolatban hangsúlyozta: felkészültek, kijelölték az oltópontokat, ahol először az egészségügyi dolgozókat fogják oltani. Az első ilyen hely a Dél-pesti Centrumkórház. „Pontos, precíz tájékoztatást adunk mindenkinek ahhoz, hogy meg tudja hozni a döntését, élhessen az oltás lehetőségével. Arra biztatok mindenkit: alakítsuk ki ezt a védelmet, az egészségügyi dolgozóknak a frontvonalban elsőként kell védetté válniuk” – hangoztatta Müller Cecília. Jelezte: ahogy további oltóanyag-szállítmányok érkeznek, folyamatosan rendelkezésre bocsátják őket, hogy „mindenki el tudja érni”.

A tisztifőorvos kérdésre válaszolva elmondta, hogy a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézetben több orvos és egészségügyi szakdolgozó koronavírus-fertőzött lett, ezért úgy határozott, hogy gyógyulásukig az intézmény új betegeit a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház látja el.

Kinti képünk csak illusztráció.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!