Ugrás a tartalomra

Második lett a Herman csapata a Diákolimpián

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 22. hétfő 18:25
Három sportágban - úszás, asztalitenis, kosárlabda - folyt a Diákolimpia országos döntője a hétvégén. A kosárlabda mérkőzések a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium-Szent György Sportcsarnokában voltak.
A Miskolci Herman Ottó Gimnázium csapata / Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

Pénteken az „A” kategóriás úszók, a teljes hétvégén pedig az asztaliteniszezők és az V-VI. korcsoportos „B” kategóriás kosarasok versenyeztek az érmekért, így ezen a hétvégén közel 1700-an szerepeltek országos döntőkön - adta hírül részünkre közleményben Szilágyi Andrea, a Magyar Diáksport Szövetség, Kommunikációs és Marketing Osztályának osztályvezetője. 

Idén a Budapesti és a Magyar Diáksport Szövetség rendezte meg a versenyengedéllyel rendelkező úszók országos Diákolimpia döntőjét a budapesti Gyarmati Dezső Uszodában. A rangos pénteki eseményen 700 profi úszó versenye zajlott, akik között többen már az utánpótlás válogatottak tagjai - olvasható. 

Az asztaliteniszezők idén is Kiskunfélegyházán versenyeztek három napon át mind a hat korosztályban, egyéniben és csapatban is, a Bács-Kiskun Vármegyei Diák- és Szabadidősport Egyesület rendezésében. A versenysorozatra összesen 3823 fő nevezett, a háromnapos országos döntőre pedig közel 400 diák jutott el. A helyszínen, a kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban a hosszú hétvége folyamán közel ezer néző szurkolt, a leghangosabb, leglelkesebb szurkolótábor idén a Vas vármegyei Vasszécsényről érkezett, melynek eredménye többek között kettő csapatarany lett.

Az éremeloszlás egyenletes volt: idén is 13 megye tanulói szereztek érmet. A legtöbb aranyérmet (négyet) ezúttal a rendező Bács-Kiskun vármegye diákjai szerezték. A legtöbb érmet Bács-Kiskun (kilenc) és Vas Vármegye (nyolc) versenyzői gyűjtötték. Az éremátadók között több, a sportágban kiemelkedő sikereket elért asztaliteniszezőt köszönthettük: Szabó Gabriella kétszeres Európa-bajnok és Karsai Ferenc (egy világbajnoki és nyolc Európa-bajnoki sikert elérő mesteredző) is akasztott a győztesek nyakába érmet.

A „B” kategóriás középiskolás kosarasok országos döntője Miskolcon folyt, közel 500 résztvevővel, 20 fiú és 13 lánycsapattal. A megnyitón Veress Pál polgármester és Erdős Dániel, az MDSZ ügyvezető igazgatója vettek részt. Tavalyhoz képest harminccal több iskola nevezett be a versenyre, így majdnem 2600-an kezdték meg a küzdelmeket országszerte. A mérkőzések a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium-Szent György Sportcsarnokában voltak, az aranyérmek Debrecenbe és Budapestre kerültek.

A versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a dobogós helyezéseket:

Fiúk:

I.

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája

II.

Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár

III.

Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Szakkollégium

Az All star csapat tagjai:

Ökrös Márk, Szombathely, Nagy Lajos Gimnázium

Németh József, Pannonhalmi Bencés Gimnázium

Csiszár András, Szeged, Radnóti Gimnázium

Kocka Uros, Budapest, Nikola Tesla GImnázium

Schwarczenberger Csongor, Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma

Legjobb felkészítő, testnevelő: Kovács Balázs

Lányok:

I.

Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár

II.

Miskolci Herman Ottó Gimnázium

III.

Szekszárdi Garay János Gimnázium

All star csapat tagjai:

Mathész Csenge Emese, Szekszárd, Garay Gimnázium

Németh Kincső Boglárka, Zalaegerszeg, Zrínyi Gimnázium

Sankovics Antonija, Budapest, Nikola Tesla Gimnázium

Varga Petra Enikő, Miskolc, Herman Ottó Gimnázium

Arsic Teodora, Budapest, Nikola Tesla Gimnázium

A legjobb felkészítő, testnevelő: Nemanja Tomasevic

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!