Ugrás a tartalomra

Mesék között egy mesés nap a Csengey-kertben

Miskolci Napló
Utoljára módosítva
2024. július 28. vasárnap 14:26
Egy mesés szombat délutánt tölthetnek el a Csengey-kertben azok a családok, akik ellátogatnak a Miskolci Kulturális Központ gyermekprogramjára.
Fotók: Mocsári László

Augusztus 10-én, szombat délután a meséé lesz a főszerep a Csengey-kertben. A család apraja-nagyja jól érezheti magát, hiszen a mesesátor és a meseösvény mellett a népi játékokat és a kézműveskedést is várja a látogatókat. A programok a Tündérudvar Családi Bölcsöde közreműködésével valósulnak meg.

A Hámori Waldorf Egyesület által fenntartott intézmény az Újgyőri főtérhez közel, a templomkert egy csendes szegletében épült családi házban működik. Kis létszámú csoportjaik lehetővé teszik, hogy minden gyermek megkaphassa azt a személyes gondoskodást, amelyre neki alapvetően szüksége van.

Alapvető és legfontosabb tevékenységük a szabad játék, és természetesen a mozgásra, vizuális kultúrára és az anyanyelvre is nagy hangsúlyt fektetnek. A programkavalkádban sok egyéb mellett az ő közreműködésükkel lesz ringató-mocorgó foglalkozás és kézműveskedés is.

A SlambeSzél Produkciós Iroda pedig az interaktív játékokat és foglalkozásokat hozza a kertbe. De lesz még táncház, sportsarok és mese is minden mennyiségben.

További hírek

Olvasnivaló