Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.05.22.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 22. hétfő 07:55
Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő. Napközben viszont dehogyis!

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint hétfőn sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar - nagyobb eséllyel délen és nyugaton. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 28 fok körül valószínű. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Továbbra is városszerte kiváló a levegő minősége - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi:

- Útlezárás:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

2023.04.25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

Balesetről nincs információnk!

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

- Félpályás terelésre lehet számítani:

Árok u. 3
Árpád u. 64
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Benedekalja u. 1-3  
Bertalan u. 11
Budai N. A. u. 1
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Fövényszer u. 15
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Igazság u. 2
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Latorca 10
Lányi E. u 6
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Róna u. 1-3  
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szentpáli u. 11. sz
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Hétfőn a megszokottnál türelmetlenebb leszel, sőt, arra sem koncentrálsz, hogy mit és kinek mondasz. Gondold át jól, hogy megéri-e vitatkozni bárkivel is. Be fogod látni, hogy nem.

Bika
Ma csak akkor menj vásárolni, ha valóban szükséged van valamire. Nézz körbe otthon, ha minden van, akkor ráér a vásárlás holnap is. Amúgy is többet költenél, mint amennyit szeretnél.

Ikrek
Hétfőn ne foglalkozz mások gondjaival, ugyanis azok nem tartoznak rád. Ha látod a probléma forrását, akkor rávezetheted kollégáidat, de csak óvatosan, nehogy megbántsd őket. Ők is rá fognak jönni, hogy minden vita felesleges, a nap végére minden feladat befejezett lesz.

Rák
Hétfőn jobb, ha nem szólsz semmit. Hallgatni arany, ezt pedig neked alkalmaznod kellene. Így semmi olyat nem mondhatsz, amivel megbánthatsz valakit, sőt, amit te is bánnál később.

Oroszlán
Hétfőn jobb, ha nem szólsz semmit. Hallgatni arany, ezt pedig neked alkalmaznod kellene. Így semmi olyat nem mondhatsz, amivel megbánthatsz valakit, sőt, amit te is bánnál később.

Szűz
Ha ma a magad dolgával törődsz, akkor sikerül kimaradnod a feszült helyzetekből. Légy te a figyelő, ne szólj semmit. A vásárlásaidat inkább halaszd holnapra, így nem kell sorban állnod, mert nem vagy túl türelmes.

Mérleg
A mai napod a rugalmasságodon múlik. Könnyedén félreértések áldozata lehetsz, ha pedig bele is folysz ezekbe a beszélgetésekbe, akkor csak tetézed a bajt. Légy ma egy kicsit engedékenyebb.

Skorpió
Ma légy óvatos, mert valaki a környezetedben visszatart előled fontos információkat és ez hibás döntéshez vezethet. Várj és figyelj! Ha nem azt teszed, amit várnak tőled, hamar kiderül mi az, amit nem tudsz. Izgalmas pillanat vár rád, amikor kiderül a végső igazság is.

Nyilas
Ma mindenáron kötöd az ebet a karóhoz. Mégis pontosan tudod, hogyha a saját igazadhoz ragaszkodsz, akkor semmire sem fogsz menni. A legjobb megoldás az egyeztetés lenne, a csapatmunka minden problémát képes megoldani.

Bak
A hét első munkanapján ne koncentrálj semmi másra, csak a saját feladataidra. Nem lesz könnyű dolgod, mert sokan megzavarhatnak, sőt, a segítségedet is kérhetik. Ha tudsz segíts, ha nem, akkor hagyd.

Vízöntő 
A problémák a rugalmatlanságban gyökereznek. Ma senki nem fog hallgatni rád, felesleges lenne akár egy szót is szólnod. Tartsd meg magadnak a véleményedet, mutass példát. A többieknek is leesik majd, mi a célod ezzel.

Halak
A többiek ma csatáznak egymással, amibe neked nem kellene beleavatkoznod. Hagyd, hogy ők maguk oldják meg a problémákat, hisz azok nem a tieid. Vonulj félre, csukd magadra az ajtót.

Forrás: nlc.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!