Ugrás a tartalomra

Műholdfelvétel: „kis szilvamagból” II. János Pál pápa tér

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. december 29. szerda 12:47
Közel egy éve vehették birtokba a diósgyőriek a felújított II. János Pál pápa teret, amely azóta tájépítészi szakmai díjat is nyert. Előtte azonban sokáig elhanyagolt volt a helyiek által csak „kis szilvamagnak” becézett terület. Műholdfelvételes utazásunkon ezúttal a helyszín 2007 és 2021 közötti alakulását követhetjük nyomon.

Ahogy elindulunk 2007-ből, még épületeket láthatunk itt elterülni, amelyet aztán üres tér vesz át évekre. Időutazásunk végén, 2021-ben viszont már láthatjuk a megújult II. János Pál pápa teret.

Fotók: Google Earth Pro

„A projekt keretében a II. János Pál pápa tér lépcsőzetes süllyesztést kapott a Szinva-patak medre felé, így a zöldterület közvetlen kapcsolatba került a vízfelülettel. A téren új sétányok kaptak helyet, melyeket kandeláberek, utcabútorok, évelő virágágyások és egyedi fák színesítenek. Valószínűleg sokak kedvence lesz a látványos, burkolatba süllyesztett, nagyobb méretű szökőkút, ám ezt csak tavasszal kapcsolják be. Az átépítés és a Szinva-patak mederrendezése mellett a közúti híd járdáját is szélesítették, a híd szerkezetébe pedig beépítették a korábban a meder felett futó közművezetéket.” – mint írtuk a műszaki átadáskor íródott cikkünkben 2020 decemberében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!