Ugrás a tartalomra

Négy év börtönt kapott a csecsemője halálát okozó anya

MTI
Utoljára módosítva
2024. június 22. szombat 10:46
A fiatalkorú nő miután megszülte nem várt kislányát, papírt tömött a szájába és átdobta a szomszéd kertjébe.

Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék februárban előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte - tájékoztatta Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára csütörtökön az MTI-t, mivel az eljárást ott folytatták. A táblabíróság sem enyhítésre, sem súlyosításra nem látott indokot, helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerős - tette hozzá.

A tényállás szerint a fiatalkorú vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatalemberrel, akitől teherbe esett; a férfi ezután megszakította a kapcsolatot vele. A vádlott titkolta terhességét, orvoshoz nem járt. 2023 februárjában a szülés megindult, és a vádlott a házuk udvarán egészséges kislánynak adott életet. Miután elvágta a köldökzsinórt, wc-papírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos, lakatlan ház udvarára, majd visszament a lakásba - részletezte. 

A szülei észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. A vádlottat kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, értesítették a rendőrséget. A rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt - tudatta. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!