Ugrás a tartalomra

Több mint 2,5 milliárd forintot nyert el humán fejlesztésre a vármegyei önkormányzat

MTI
Utoljára módosítva
2024. augusztus 13. kedd 15:08
A fejlesztés célja az aktív részvétel növelése és a társadalmi előítéletek csökkentése a hátrányos helyzetű célcsoportok igényeire szabott programokkal.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat képviselő-testületének tagjai / Fotó: Mocsári László

Humán fejlesztési programok megvalósítására több mint 2,5 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat. A projektben a vármegye önkormányzatai mellett kormányzati, civil és érdekképviseleti szervezetekkel működnek együtt - közölte kedden a vármegyei önkormányzati hivatal az MTI-vel.

Kiemelték: a 2,513 milliárd forintos forrás segítségével több mint 1900 programot valósítanak meg, ezekkel összesen 51 280  hátrányos helyzetű embert szeretnének elérni. A pályázat célcsoportjai kiemelten a nők, a mélyszegénységben élők, a romák, a fogyatékossággal élők, a gyermekek és az idősek.    

Kitértek arra, hogy a humán fejlesztést támogató projektben megtalálhatóak olyan, hátrányos helyzetű csoportoknak szóló közösségi programok is, amelyek támogatják a társadalmi befogadást, a kohéziót, az identitás és a munkaerőpiaci kompetenciák erősítését. Emellett figyelmet fordítanak az egészséggel kapcsolatos megelőzésre, a szociális alapszolgáltatásokhoz és a gyermekjóléti alapellátásokhoz kapcsolódó szemléletformáló programokra is.    

A programot Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata a BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel és a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetével konzorciumban valósítja meg - írták. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!